Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Açılışını yapacakları iş yeri çıkan yangında kül oldu

Van’ın merkez Tuşba ilçesinde bulunan Marangozlar Sitesi’nde resmi açılış açılışı yapılacak olan bir iş yeri çıkan yangında kül oldu.Edinilen bilgiye göre, yangın önceki gece saat 02.30 sularında Marangozlar Sitesi’nde bulunan...

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2016 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2016 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Van’ın merkez Tuşba ilçesinde bulunan Marangozlar Sitesi’nde resmi açılış açılışı yapılacak olan bir iş yeri çıkan yangında kül oldu.
Edinilen bilgiye göre, yangın önceki gece saat 02.30 sularında Marangozlar Sitesi’nde bulunan Suat Kay isimli şahsın iş yerinde meydana geldi. Gece geç saatlerde bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan yangını, itfaiye ekipleri yaklaşık 4 saatlik bir çalışma sonucu kontrol altına alarak söndürdü. İş yerinde büyük çapta maddi hasar meydana geldi.
İş yeri sahibi Suat Kay, henüz resmi açılışının yapmadıkları işletmenin sigortasının da yapılamadığını ve bu anlamda mağdur olduklarını ifade etti. İHA muhabirine konuşan işletme Sahibi Kay, “Gece saat 02.30-03.00 sularında iş yerinde yangın çıktığı ile alakalı bize haber verildi. Buraya geldik itfaiye ekipleri bizden önce gelmişti. Kapıyı kırarak yangına müdahale etmişlerdi. Sabah saat 07.00 sıralarında yangına son müdahalemizi yaparak söndürebildik. Yangın yaklaşık 4 saat sonra söndürülebildi. Sonrasında ise içeride yanan malzemelerimizin enkazını aldık” dedi.
“300-350 bin liralık zararımız var”
Mersin’den gelerek burada işyeri kurduklarını anlatan Kay, 800 metrekarelik alan üzerine kurdukları tesislerinde 35 kişiyi istihdam ettiklerini belirterek, “Burası Ocak ayında kurduğumuz bir tesisimizdir. Burası ortalama 800 metrekarelik bir alan üzerine kurulmuş 30-35 kişi kapasiteli bir işletmedir. Kasım ayı sonu itibarıyla tamamıyla faaliyete geçecek şekilde bir açılışımız olacaktı. Böyle bir olumsuzluk yaşadık. Mağdur olduk. Mağduriyetimiz ciddiyetini koruyor. Ortalama 1 buçuk milyon değerinde bir tesis kurmuştuk. Yaklaşık 300-350 bin lira civarında bir zararımız var. Yetkililerden zararımızın karşılanması için bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Çünkü zor şartlarda bu tesisimizi kurduk Van halkına yönelik bir tesis kurduk. Aslen Vanlıyım ama Mersin’den gelmeyiz” şeklinde konuştu.
"İşletmede çalışan ekibimiz Soma’da sponsor olarak çalışıyor"
Yangının elektrik kontağında çıkma ihtimalinin olmadığını ifade eden Kay, “Bizler buradan çıkarken ana şalteri indirip o şekilde çıkıyoruz. Sobalarımızı da söndürdüğümüzden emin olarak çıktık. Burada tam olarak yangının neden ve nasıl çıktığını bilemiyoruz. İçeride ham maddemiz vardı. Makinelerimiz yanmış. Ebatlama makinemiz yanmış. Bu makinenin şuan ki değeri 200-250 bin lira civarındadır. Yanında ek kullanılan makinelerimiz de 50-55 bin lira değerindedir. Burada çalışan ekibimiz ise Manisa’nın Soma ilçesinde Soma faciası nedeniyle mağdurlara yapılan evlerde çalışma yürütüyorlar. Orayı da sponsor firma olarak aldık. Van adına oradaki 306 kişiye devlet bir hibede bulundu, bizler de işlerimizle alakalı olan kısmında tesisimizde çalışan elemanlarımız gönderdik” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.