Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Acılı Aile İsyan Etti: "Bize Yardım Edin"

Nehre düşerek sekiz gündür aranan Özer Öncel’in ailesi isyan etti. Arama kurtarma çalışmalarının yetersiz olduğunu iddia eden aile, ‘Birileri bize yardım etsin’ diye dert yandı.Yazıbaşı mahallesinde oturan Özer Öncel, 8 gün önce...

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2016 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2016 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nehre düşerek sekiz gündür aranan Özer Öncel’in ailesi isyan etti. Arama kurtarma çalışmalarının yetersiz olduğunu iddia eden aile, ‘Birileri bize yardım etsin’ diye dert yandı.
Yazıbaşı mahallesinde oturan Özer Öncel, 8 gün önce Küçükmenderes nehri kenarında arkadaşlarıyla ot toplarken nehre düştü. Torbalı-Selçuk ilçesi arasında kalan bir bölümde öğle saatlerinde bir araya gelen üç arkadaş, Küçükmenderes nehri kenarında sarmaşık otu toplamaya başladı. Bu sırada nehirden karşıya geçmek isteyen üç arkadaştan Özer Öncel (43), ayağı kayarak nehre düştü. Suyun akıntısına kapılan Öncel, gözden kayboldu. İddiaya göre kayıp babanın kızı Ayşegül ve anne Nihal Öncel, arama kurtarma çalışmalarının yetersiz olduğunu söyleyerek yetkililere seslendi.
Aileden Ayşegül Öncel, Özer kaybolalı sekiz gün olduğunu belirterek şunları söyledi: “Sekiz gündür bölgedeyiz. İlk 2 gün arama çalışmaları yapıldı. Fakat daha sonra yeterli çalışma yapılmadı. Ayrıca şuan sadece biz aile olarak buradayız. Hiçbir çalışma yapılmıyor. Bizi bu konu da bilgilendiren kimse yok. Güvenlik ekiplerinden arama kurtarma ekiplerine kadar hiç kimse bilgi vermiyor. Yetkililerle görüşmek istediğimizde birileri tarafından engelleniyoruz. Ayrıca burada zor duruyoruz ve artık arama çalışmalarını kendimiz yapıyoruz. Nehir kenarlarını aramaya başladık. Son günlerde bizi oyalama içerisindeler. Bölgeye AKUT, arama kurtarma, AKS gibi ekipler çalışmalarını düzenli yapmıyor. Tek istediğimiz sağ veya ölü bulunmasını istiyoruz.”
LÜTFEN BİZE YARDIMCI OLUN
Eşinin bulunmasını isteyen Nihal Öncel, şöyle konuştu: “Nereye gidilecekse gideyim. Birileri bize yardımcı olsun. Ölü veya diri bir şekilde bulunmasını istiyoruz. Bizim dayanacak gücümüz kalmadı. Her gün sabahın erken saatlerinde gelip burada bekliyoruz. En ufak bir bilgi almak için çabalıyoruz. Lütfen artık bize yardımcı olun. Çalışmaların daha aktif olup daha uzun sürede aranmasını istiyoruz.” Küçükmenderes nehrinde akan suyun bir şekilde durdurulup bu şekilde arama çalışmalarının yapılmasını isteyen Öncül, “Akan suyun belirli bir noktada kesilip nehir boyunca çalışmaların daha rahat yapılacağını düşünüyoruz. Ayrıca nehir üzerinde mazgal bulunuyor bu noktalar tespit edilip incelenmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.