Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Abla'lar tutuklandı!

Uşak’ta adliyeye sevk edilen ve FETÖ/PDY terör örgütünün 'ablalar' ismini verdiği 22 kadından 20’si tutuklandı. Tutuklanan zanlılar arasında bazı Uşaklı iş adamlarının eşlerinin de bulunduğu 3’ü öğretmen ve 1 hemşirenin de olduğu toplam 20 kişi olduğu öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 08:49
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 08:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Abla'lar tutuklandı!
Uşak’ta, Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün darbe girişimi sonrası sürdürülen soruşturma kapsamında, Uşak Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 'ablalara' yönelik yapılan operasyonda adliyeye sevk edilen 22 kadından 20’si tutuklanırken, 2 kadın, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Tutuklanan zanlılar arasında bazı Uşaklı iş adamlarının eşlerinin de bulunduğu 3’ü öğretmen ve 1 hemşirenin de olduğu toplam 20 kişi olduğu öğrenildi.

Tutuklanan zanlılar için, örgütün finansı için kermes, himmet, kurban, zekat ve bağış talebiyle dini duyguları istismar ederek topladıkları kayıt dışı paraları örgütün kurduğu sermaye şirketleri ile örgüt mensuplarının şirketlerine yönlendirerek aklama faaliyetlerinde bulundukları, FETÖ'nün gizli şifrelerle haberleşen ve 'Altın Nesil' oluşturma faaliyetleri kapsamında insan kaynağı temin ettikleri, örgütün amaç ve ideolojisi doğrultusunda Uşak ve çevre illerde yapılan otel toplantılara katıldıkları, örgüt lideri olan Fethullah Gülen’e ziyarete gittikleri, örgüt içerisinde 'Abi' diye isimlendirilen sorumluları ile 'Bylock' isimli şifreli programla gizlilik içerisinde haberleştikleri iddia ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.