Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD Büyükelçiliği’nin İzmir ile ilgili açıklamasına emniyet müdüründen açıklama

İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İzmir’deki son gününde basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşurken, Amerika Birleşik Devletleri’nin Ankara Büyükelçiliği’nin, vatandaşlarına İzmir’deki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2016 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2016 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İzmir’deki son gününde basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşurken, Amerika Birleşik Devletleri’nin Ankara Büyükelçiliği’nin, vatandaşlarına İzmir’deki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için güvenlik uyarısında bulunması ile ilgili sorulan soruya, "Konunun resmi arka planında bize intikal eden bir durum yok. Biz genel olarak olabilecek her türlü ileri ihtimali göz önüne alarak genel anlamda tedbir alıyoruz" dedi.
İl Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne atanan İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, görev gününün son gününde Konak Polisevi’nde basın mensupları ile kahvaltıda buluştu. Emniyet Müdürü Uzunkaya, sohbet havasında geçen toplantıda, 33 aylık görevi boyunca İzmir’de yaptıkları çalışma hakkında kısa değerlendirme yaptı. Daha sonra gazetecilerin Amerika Birleşik Devletleri’nin Ankara Büyükelçiliği’nin, vatandaşlarına İzmir’deki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için güvenlik uyarısında bulunması ile ilgili sorulan soruya Uzunkaya, şöyle cevap verdi:
"Var desem benim tuzum kuru bugün gidiyorum. Yok desem işi üstünden atıyorum. Ama şunu söyleyeyim, konunun resmi arka planında bize intikal eden bir durum yok. Geçmişte örnekleri var biliyorsunuz. Bir takım yabancı misyonlar, bu ve benzeri konularda bir takım paylaşımlar yapmış, dün de paylaşımlardan kaynaklı bir gelişme oldu. Özellikle bugün yapılacak Cumhuriyet Bayramı ile ilgili çelenk sunumu ve yarın Cumhuriyet Bayramı törenleri ile ilgili olarak bir takım eylemler olabilir gibi iddialar ya da spekülasyonlar var. Biz 24 saat gereği İzmir’de bu bilgi ile alakalı değil genel anlamda söylüyorum, olabilecek her türlü ileri ihtimali göz önüne alarak tedbir aldık, alıyoruz. Bu çerçevede de yapılan açıklama ile endeksli olmamakla birlikte gerek bugünkü gerek yarınki gerek 2 gün önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin gözaltına alınmasına endeksli olarak Türkiye genelinde yapılmaya çalışılan sokak hareketleriyle ilgili ki buna uygun yapısı olan ilimiz var, bu konuya alakalı tedbirlerimizi üst düzeyde aldık. İnanıyorum ki aynı duyarlılıklarla devam edecek."
Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya bugün saat 15.00’da, görevini İzmir’e atanan 1. sınıf Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’a devredecek.
ABD Büyükelçiliği’nin yaptığı açıklama
ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, vatandaşlarına yönelik yayınladığı duyuruda İzmir’de Kordon ve Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri için "Barışçıl gösterilerin çatışmaya dönebileceği, şiddetin tırmanabileceği" uyarısında bulundu. Mesajda ABD vatandaşlarının kalabalık yerlerden uzak durması, eylem ve etkinliklerin toplanma alanlarında dikkatli olması istendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.