Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

8 yıllık cinayette kumbaradaki parmak izi delil sayıldı

Zonguldak’ta 8 sene önce Adli Tıp Kurumu’nun, boğularak öldürüldüğünü tespit ettiği 83 yaşındaki Şefik Necdet Onart cinayetiyle ilgili kumbaradaki parmak izi delil sayıldı. Tutuksuz yargılanan iki sanık hakkında Cumhuriyet Savcısı...

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zonguldak’ta 8 sene önce Adli Tıp Kurumu’nun, boğularak öldürüldüğünü tespit ettiği 83 yaşındaki Şefik Necdet Onart cinayetiyle ilgili kumbaradaki parmak izi delil sayıldı. Tutuksuz yargılanan iki sanık hakkında Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede öbür boyu hapis cezası talep edildi.
Edinilen bilgiye göre, 83 yaşındaki Şefik Necdet Onart, 2008 yılında Meşrutiyet Mahallesi 467 Evler mevkiindeki evinde ölü bulundu. Cenazesi Adli Tıp Kurumu’na gönderilen Onart’ın boğularak öldürüldüğü tespit edildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatan ekiplerin evden bir miktar para, altın kolye ve küpelerin çalındığını belirlemesi üzerine evdeki eşyalardan parmak izi alındı. 2012 yılında ehliyet almak için Emniyet Müdürlüğü’ne başvuran M.A.’nın parmak izi evdeki kumbaradan alınan parmak iziyle uyuştu. Yakalanan M.A., suçlamaları kabul etmese de tutuklandı.
Avukatının itirazı üzerine serbest bırakılan M.A., birlikte çalıştığı H.A. ile perdecilik işi yaptıklarını ve günde 20’ye yakın eve girerek perde tamiri ve montajı yaptıklarını ifade etti. Cumhuriyet Savcısı’nın hazırladığı iddianamede ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edilen tutuksuz sanıklar, Zonguldak Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.
Suçlamaları kabul etmeyen M.A., 2008 yılında öldürülen Necdet Onart’ın da evine birkaç kez perde tamiri ve montajı için girdiklerini ifade etti. Evde montaj sırasında bazı eşyaları çalışma alanına engel olmaması için yerlerinden kaldırılabileceğini hatırlatan M.A., sorgudaki ifadesini hatırlatarak suçlamaları kabul etmedi.
Tutuksuz yargılanan M.A.’nın avukatı da duruşmada söz alarak “Ailede 250 bin liralık bir mirastan bahsediliyor. Kumbaradaki parmak izi sebebiyle müvekkilim şu an yargılanıyor. 250 bin liralık paranın kumbaranın içerisinde olması mümkün değil. Aleyhte olan suçlamaları kabul etmiyoruz” dedi.
Mahkemede H.A. da Onart’ın evine çeşitli zamanlarda giderek tamir ve montaj yaptıklarını ifade etti. Duruşma ise ileri bir tarihe ertelendi. H.A. ve M.A.’nın tutuksuz yargılanmalarına devam edilmesine karar verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.