Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

71 yaşındaki kadına ‘FETÖ listesinde adın var’ deyip bankadan 100 bin TL çektirdiler

Antalya’nın Kaş ilçesine tatile gelen Türk asıllı Alman vatandaşı, kendilerini polis olarak tanıtan ve ‘FETÖ listesinde adın var’ diyerek para isteyen dolandırıcılara 100 bin lirasını kaptırdı.Alman Eckhard Blonsky ile evli olan Türk...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’nın Kaş ilçesine tatile gelen Türk asıllı Alman vatandaşı, kendilerini polis olarak tanıtan ve ‘FETÖ listesinde adın var’ diyerek para isteyen dolandırıcılara 100 bin lirasını kaptırdı.
Alman Eckhard Blonsky ile evli olan Türk asıllı 71 yaşındaki Bilgi Blonsky, eşiyle yaz tatilini geçirmek için Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Kalkan Mahallesi’ndeki evlerine geldi.
Önceki gün Bilgi Blonsky’ı cep telefonundan arayıp kendisini polis olarak tanıtan kişi, yaşlı kadının adının FETÖ soruşturmasında geçtiğini öne sürerek bankada ne kadar parası olduğunu sordu. Bilgi Blonsky de bankada 180 bin olduğunu söylemesi üzerine kendisini polis olarak tanıtan kişi, bu parayı zaten kullanamayacağını ve Türkiye Cumhuriyeti adına’ bu ücreti kendilerine yatırmaları halinde kurtulacağını söyledi. Bunun üzerine yaşlı kadın panik halinde bankaya koştu.
"Parayı çöp konteynerine bırak"
Kalkan’da özel bir bankanın şubesine giden Bilgi Blonsky, gişedeki görevliye 180 bin lirasını çekmek istediğini söyledi. Gişedeki görevlisinden ‘sadece 100 bin lira alabilirsiniz, tümünü alabilmek için Kaş merkez şubesine gitmeniz gerek’ yanıtını alan yaşlı kadın bu sefer parayı oğlu için çekmek istediğini söyleyip 180 bin liranın tümünü tekrar istedi. Yine olumsuz yanıt alan talihsiz kadın, 100 bin lirayı alarak bankadan çıktı. Bu sırada takipte olan dolandırıcılar Bilgi Blonsky’ı arayarak bir alışveriş merkezinin karşısındaki çöp konteynırına parayı bırakmasını söyledi. Blonsky elindeki 100 bin lirayı oraya bırakarak oradan uzaklaştı.
"Kalan parayı da git çek"
Bilgi Blonsky ile cep telefonuyla konuşmasını sürdüren dolandırıcı, kalan parayı da çekmesi için yaşlı kadının Kaş’a gitmesini istedi. Kadının, "Ben yaşlıyım. Yormayın bu sıcakta" demesi üzerine şahıs, "Sen taksi tut ve Kaş’a git. Biz sana taksi parasını daha sonra ödeyeceğiz" dedi. Apar topar Kaş’a taksiyle giden Bilgi Blonsky, hesabında kalan 80 bin lirayı çekmek istediğini söyledi. Ancak banka görevlilerinin parayı çekebilmesi için pasaportunun gerekli olduğunu söylemesi üzerine kadın, pasaportunu almak için Kalkan’a geri döndü. Bu sırada kadının, dolandırıcıyla konuşmayı sürdürdüğü cep telefonu kapandı.
Alman polis ilgilenmedi, jandarma suçüstü yaptı
Bir süre sonra eve gelen Bilgi Blonsky, Alman polisini arayarak durumu anlattı ancak beklediği ilgiyi göremedi. Bunun üzerine eşiyle birlikte Kalkan Jandarma Komutanlığı’na giderek durumu anlatan Bilgi Blonsky, jandarmada bilgilendirilmesi üzerine dolandırıldığını anladı.
Jandarma ise dolandırıcıların yakalanması için düğmeye bastı. Ekipler, Kalkan Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yardımıyla Blonsky’ın cep telefonuna Almanya’dan kontör yükleyerek tekrar dolandırıcılarla iletişime geçmesini istedi. Bilgi Blonsky, dolandırıcıları arayarak kalan 80 bin lirayı çektiğini söyledi. Sözde polis de kadından parayı Kalkan Mezarlığı’na bırakıp uzaklaşmasını istedi. Bunun sonrasında Antalya İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Kaş Jandarma Komutanlığı ve Kalkan Jandarma Komutanlığı’ndan oluşan ekip sözde polisin kadından parayı bırakmasını istediği mezarlık çevresinde önlem aldı. Saat 21.00 sıralarında parayı almak için gelen 19 yaşındaki Mehmet Ayhan ile 23 yaşındaki Ali A., jandarma tarafından suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan 2 şüpheli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Mehmet Ayhan tutuklanırken, Ali A. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
180 bin TL ise Blonsky çiftine iade edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.