Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

71 Yaşındaki İranlı Kadına Uyuşturucu Naklinden 8 Yıl Hapis Cezası Verildi

Kayseri’de üzerinde 1 kilo 100 gram metamfetamin ile yakalanan ve tutuklu yargılanan 71 yaşındaki İranlı kadın ile yanındaki gence uyuşturucu naklettikleri gerekçesiyle ayrı ayrı 8 yıl 4 ay hapis, 2 bin TL adli para cezası verildi.Kayseri...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayseri’de üzerinde 1 kilo 100 gram metamfetamin ile yakalanan ve tutuklu yargılanan 71 yaşındaki İranlı kadın ile yanındaki gence uyuşturucu naklettikleri gerekçesiyle ayrı ayrı 8 yıl 4 ay hapis, 2 bin TL adli para cezası verildi.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuklu sanıklar 71 yaşındaki F.J. ile 32 yaşındaki H.J.D. ve avukatlar hazır bulundu. F.J. jandarma tarafından tekerlekli sandalye ile duruşma salonuna getirildi.
Tercüman eşliğinde Farsça son savunmasını yapan 71 yaşındaki yaşlı kadın F.J., bir önceki celsede verdiği ifadesini tekrarladı. İçerisinde tuza benzer madde olduğunu, kolinin içerisinde uyuşturucu olduğunu bilmediğini söyleyen ve sürekli ağlayarak dizlerini dövdüğü görülen kadın, çok hasta olduğunu belirterek tahliyesini talep etti.
Diğer tutuklu sanık H.J.D. ise yaşlı kadının oğlu ile arkadaş olduğunu, sadece yaşlı kadına yardım etmek istediğini belirtti.
SAVCI, UYUŞTURUCU İTHAL ETMEKTEN CEZA İSTEDİ
Cumhuriyet savcısı, bir önceki duruşmada verdiği mütalaasını tekrar ederek, her ne kadar uyuşturucu madde ticaretinden dava açılmış olsa da sanıkların ’yurda uyuşturucu sokmak ve ithal etmek’ suçlarından cezalandırılmasını talep etti.
Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucu her iki sanığa uyuşturucu naklettikleri gerekçesiyle ayrı ayrı 8 yıl 4 ay hapis, 2 bin TL adli para cezası verdi.
OLAY
24 Ocak’ta İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kayseri-Malatya karayolunun 20. kilometresinde bulunan uygulama noktasında 44 plakalı yolcu otobüsünü durdurdu. Ekipler tarafından durumundan şüphelenilen yolculardan İran uyruklu F.J. (71) isimli kadının üzerinde yapılan aramada piyasa değeri yaklaşık 300 bin TL olan 1 kilo 100 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Aramaların ardından F.J. ile yanında bulunan H.J.D. gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar, işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.