Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

6 Yıllık Cinayeti Jandarma Aydınlattı

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde, 6 yıl önce cesedi bir sazlıkta yakılmış olarak bulunan Ömer Şahin’in cinayet zanlıları jandarma ekiplerinin soruşturmayı tekrar açıp titiz çalışmasıyla yakalanırken, zanlılar cinayeti itiraf etti. Ömer...

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2016 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2016 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde, 6 yıl önce cesedi bir sazlıkta yakılmış olarak bulunan Ömer Şahin’in cinayet zanlıları jandarma ekiplerinin soruşturmayı tekrar açıp titiz çalışmasıyla yakalanırken, zanlılar cinayeti itiraf etti. Ömer Şahin’in cinayeti ortaya çıktıktan 14 ay sonra cinayet zanlısı olarak yakalanan 4 zanlıdan 2’si tutuklanmış, delil yetersizliği nedeniyle tutuklanan 2 zanlı 2 ay sonra serbest kalmıştı.
Bir ihbarı değerlendiren Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 18 Aralık 2010’da, Ankara Uşak Karayolu’na 400 metre mesafedeki Armutlu Mahallesi, Kuştepe mevkisindeki sazlık alanda, yanmış bir erkek cesedi buldu. Üzeri sazlıklara örtülmüş, tanınamayacak haldeki cesedin, 20 yıldır Armutlu Mahallesi’nde yaşayan Ömer Şahin’e (41) ait olduğu tespit edildi. Yapılan araştırmalar sonrası, silahla vurulduktan sonra boğularak ve yakılarak öldürülen Şahin’i iddiaya göre sahte altın dolandırıcılığı ve tarihi eser kaçakçılığı yapan Afyonkarahisar’da yaşayan Y.K. (50), oğlu Y.K. (25) ile Kemalpaşa ilçesinde oturan A.A. (42) ve eşi S.A.’nın (38), Şahin’i anlaşmazlık nedeniyle öldürdükleri iddia edildi. Yakalanan 4 zanlıdan Y.K. ve oğlu Y.K. tutuklanırken, iki şüpheli tutuklandıktan 2 ay sonra delil yetersizliği nedeniyle serbest kaldı.
JANDARMA ÖZEL EKİPLER BİR AYDA ÇÖZDÜ
Yaklaşık 6 yıldır çözülemeyen cinayetle ilgili Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı personelinden oluşturulan özel ekip, bekleyen dosyayı yeniden soruşturmaya başladı. Bir ay süren detaylı soruşturma sonucunda biri kadın 4 şüpheli tespit edilerek araştırılmaya başlandı. Şüphelilerden ilk soruşturmada tutuklanan ve serbest bırakılan Y.K.’nın (31) olay tarihinde kanlı gömlek ile görüldüğü, cinayetten hemen sonra bir müddet kontrol etmek maksadıyla olay bölgesinde kaldığı, telefon kayıtlarının incelenmesi neticesinde şüpheli Y.K.’ya yardım ettiği tespit edilen N.K., T.K. ve A.A. isimli şahıslar da farklı şehirlerde yakalanarak Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı’na getirildi. Jandarmadaki sorgulamasında, Y.K.’nın cinayeti itiraf ettiği öğrenildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden N.K. ve T.K. tutuksuz yargılanmak üzere Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığınca serbest bırakılırken, Y.K. ve A.A. ’canavarca hisler besleyerek kasten adam öldürme suçundan’ tutuklandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.