Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

6 telefon dolandırıcısı son işlerinde yakayı ele verdi

Kocaeli’de aradıkları 3 kişiye kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak dolandırdıktan sonra polis tarafından yakalanan 6 kişiden 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.Kocaeli’nin Gölcük ilçesindeki 3 ayrı kişiyi arayarak kendisini...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2016 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2016 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli’de aradıkları 3 kişiye kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak dolandırdıktan sonra polis tarafından yakalanan 6 kişiden 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kocaeli’nin Gölcük ilçesindeki 3 ayrı kişiyi arayarak kendisini polis ve savcı olarak tanıtan 6 kişi, polis tarafından yakalandı. İstanbul’da düzenlenen operasyonla yakalanan 6 kişiden 4’ü tutuklanırken 2 kişi ise mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Edinilen bilgiye göre Gölcük’te 3 kişiyi arayan dolandırıcılar, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp “Senin kimlik bilgilerini kullanarak kuyumcuyu soymuşlar, banka hesaplarınıza da girecekler, bu olayı yapanları yakalamak için operasyon yapılacak ve hesaplarınız FETÖ terör örgütü tarafından ele geçirilmiş ve bu örgüte hesabınızdan finans sağlanıyor” diyerek toplamda 101 bin 200 TL, 5 bin 200 dolar nakit para, 5 bilezik, 7 çeyrek altın, 2 adet altın yüzük alarak kayıplara karıştılar.
Daha sonra dolandırıldığını anlayan 3 kişinin ihbarı üzerine Kocaeli Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince çalışma başlatıldı. Polis ekiplerince yapılan soruşturma sonrasında dolandırıcılık olayını yaptıkları belirlenen Y.S., Ş.B., Y.S., D.B., Ç.T. ve O.Y. isimli 6 kişi düzenlenen 2 ayrı operasyon sonrasında gözaltına alındı. Polis ekipleri, gözaltına alınan şahısların İstanbul’daki evlerinde yaptıkları aramalarında ise şüpheliler adına düzenlenmiş ödeme ve havale makbuzları, 5 adet cep telefonu ve sim kart, dolandırıcılıktan elde edilen 7 bin 780 TL ve 600 dolar nakit para elde edildi.
Gözaltına alınan 6 şahıs, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiler. Adliyeye sevk edilen 6 kişiden Ş.B.(25),Y.S.(18), Ç.T.(27) ve D.B.(26) isimli şahıslar tutuklanırken, O.Y.(28) ve Y.B.(25) isimli şahıslar ise Adli Kontrol Kararı ile serbest bırakıldı.
Benzer dolandırıcılık haberlerinin artması nedeniyle bir duyuru yayınlayan Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ise “Vatandaşlarımızın telefonda kendini polis, savcı, asker olarak tanıtıp adınız darbeye karıştı, darbeciler listesinde isminiz var diyerek para veya altın isteyenlere inanmaması, böyle durumlarda en yakın emniyet birimine veya cumhuriyet başsavcılığına müracaat etmesi gerekmektedir” diyerek vatandaşlara uyarılarda bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.