Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

6 saatte 25 hektarlık alan kül oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ormanlık ve makilik alanda çıkan yangın yaklaşık 6 saatte söndürüldü.İlçeye bağlı İslamhaneleri Mahallesi’nde başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle hızlı bir şekilde büyüyerek Gümüşlük Mahallesi...

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2016 19:43
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2016 19:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
6 saatte 25 hektarlık alan kül oldu
Muğla’nın Bodrum ilçesinde ormanlık ve makilik alanda çıkan yangın yaklaşık 6 saatte söndürüldü.
İlçeye bağlı İslamhaneleri Mahallesi’nde başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle hızlı bir şekilde büyüyerek Gümüşlük Mahallesi Dere köy mevkisine kadar ulaştı. 6 saat boyunca yangına müdahale eden ekip, yangını köye yaklaşık 100 metre kala söndürdü.
MAHALLELİ SEFERBER OLDU
İslamhaneleri Mahallesi’nde başlayan yangını söndürmek için çok sayıda vatandaş seferber oldu. Yangının evlerine sıçramaması için büyük mücadele veren vatandaşlar, alevleri evlerine 15 metre kala söndürdü. Rüzgarın ters esmesiyle birlikte alevler dere köyünde bulunan asırlık zeytin ağaçlarını yaktı. İş makineleriyle yol açan ekipler, zeytinliklerin bulunduğu bölüme ulaşarak yangını söndürdü.
UÇAKLAR SOĞUTMA ÇALIŞMASI YAPTI
Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmaları 2 yangın uçağıyla yapıldı. Yangına, havadan 2 uçak müdahale ederken, karadan ise 12 arazöz, 27 itfaiye aracı, 70 yakın itfaiye eri ve çok sayıda orman işçisi yangına söndürerek rahat bir nefes aldı. İlk belirlemelere göre çıkan yangının 25 hektarlık alanı kül ettiği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.