Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

6 hakim ve 3 savcı gözaltına alındı

Denizli’de FTÖ/PDY’ye yönelik yapılan soruşturmada 6 hakim ile 3 cumhuriyet savcısı gözaltına alındı.Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın darbe girişimine yönelik yürüttüğü soruşturmada Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nca...

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2016 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2016 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Denizli’de FTÖ/PDY’ye yönelik yapılan soruşturmada 6 hakim ile 3 cumhuriyet savcısı gözaltına alındı.
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın darbe girişimine yönelik yürüttüğü soruşturmada Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nca (HSYK) açığa alınan, daha sonra haklarında gözaltı kararı verilen 6 hakim ile 3 savcı gözaltına alındı.
Görevli oldukları adliyelerdeki odalarında ve evlerinde arama yapılan Denizli Hakimi S.İ., Denizli Cumhuriyet Savcısı Ö.İ.U., Acıpayam Hakimi S.S., Acıpayam Cumhuriyet Savcısı U.S., Çivril Hakimi G.A.A., Çivril Cumhuriyet Savcısı S. A., Çal Hakimi A.K., Çameli Hakimi M.D., Tavas Hakimi M. Ö., Denizli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü.
Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli hakim ve savcılardan ifade alma işlemine başlandığı belirtildi.
Gözaltına alınan hakimlerden S.S. ile eşi savcı U.S.’nin talimatıyla, 31 Temmuz’da polis ve jandarma, Acıpayam’da düzenlenen ’FETÖ’ soruşturması kapsamında operasyon düzenlenmişti. Soruşturma kapsamında ikisi avukat 14 kişi gözaltına alınıp, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 1’i avukat 5 kişi gözaltına alınan hakimin kararıyla tutuklanmıştı.
Öte yandan Çivril ilçesinde, yapılan soruşturma kapsamında 22 imam ile bir kadın Kur’an kursu hocası gözaltına alındı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.