Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

5 Yaşındaki Ecrin 19 Gündür Bulunamadı

Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Harmanlı köyünde 19 gün önce bakkala gitmek için evden çıkan ancak bir daha kendisinden haber alınamayan 5 yaşındaki Ecrin Tunç, halen bulunamadı. 19 gündür jandarma ve AFAD ekipleri tarafından yapılan...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2015 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2015 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
5 Yaşındaki Ecrin 19 Gündür Bulunamadı
Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Harmanlı köyünde 19 gün önce bakkala gitmek için evden çıkan ancak bir daha kendisinden haber alınamayan 5 yaşındaki Ecrin Tunç, halen bulunamadı. 19 gündür jandarma ve AFAD ekipleri tarafından yapılan aramalarda 5 yaşındaki Ecrin Tunç’a dair herhangi bir ize rastlanılmadığı ve Ankara’dan gelen özel bir ekibin kadavra köpekleri ile aramalara devam ettiği belirtildi.
Minik Ecrin, 19 gün önce bakkala gitmek için evden çıkmış, bu tarihten sonra da kendisinden bir daha haber alınmamıştı. Jandarma ve AFAD ile köylülerin çalışmalarının sonuçsuz kalması üzerine Ankara’dan özel bir ekip gelerek kadavra köpekleri ile çalışma başlattı. Kızının kaybolduğu günden beri askerlerin hiç durmadığını belirten 5 yaşındaki kayıp Ecrin Tunç’un annesi Nursel Tunç, "Her gün köyde ve civarında arama yapıyorlar ancak bir ize rastlamıyorlar. Kimin götürdüğü ve niçin götürdüğü ile ilgili bilgimiz yok. Elimiz kolumuz bağlı çaresiz bekliyoruz. Kim bilir Ecrin kimin elinde, hangi zalimlerin elindedir. Eğer sesimi duyuyorsanız ne olur kızımı bırakın. Ne istiyorsunuz kızımdan. 18 gündür elinizde kızım. Kızım ne haldedir. Aç mı, susuz mu? Bırakın kızımı. Kimseye zararımız dokunmadı. Bizden ne istiyorlar" dedi.
Tüm Türkiye’ye seslenen anne Nursel Tunç, "Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Kızımı gören, duyan, bilen varsa bize telefon etsin. Eğer kızımızı bırakmaya korkuyorsanız bir cami avlusuna bırakın. Kimse sizi görmesin. Bir yere bırakın kızımı ve gidin. Bir hayırsever tutar kızımın elinden getirir" diye konuştu.
Kızının kaçırıldığı ihtimali üzerinde durduklarını ifade eden Nursel Tunç, şunları söyledi:
"Şüphelendiğimiz kimse yok. Köyümüzün içine bir araç girse kim olduğunu bilemeyiz. Kızım bu köyün içinde olsaydı elbet çıkardı. Bir araç köyden geçerken kızımızı alıp gitmiş. Bundan başka bir şey aklımıza gelmiyor artık. Ölü olsaydı elbet çıkardı. Helikopter geldi, iz aramak için köpekler getirildi. Bu kadar arama çalışmalarına rağmen hiçbir ize rastlanmadı. Komşular kızımı en son köyün caddesinde görmüş. Kızım caddede duruyormuş. Caddede dururken kızımın ağladığını görmüşler. Ancak kızımı yabancı gördükleri için öylece bırakmışlar. Ankara’dan özel hareket yanlarında köpekleri ile geldi. Getirdikleri köpeklerle tüm köyü ve civarını taradılar. Tüm aramalara rağmen bir şey çıkmadı. Bu köyde kimse kaybolmadı. Bugüne kadar böyle bir şey yaşanmamıştı. İlk defa bizim başımıza geldi."
Hiçbir acının Ecrin’in yaşattığı acı kadar zor olmadığını ifade eden Ecrin’in dedesi Veysi Tunç ise, "Annem, ağabeyim, babam, akrabalarım öldü. Ecrin kadar ciğerimizi yakan kimse olmadı. Ecrin çok değerliydi. Ailesinin tek kızıydı. Çiçek gibiydi" şeklinde konuştu.
Jandarmaya ve AFAD ekiplerine arama çalışmaları için teşekkür eden Veysi Tunç, "Jandarma ve AFAD kusursuz bir şekilde ilgilendiler. Bugüne kadar çalışmalara devam ettiler. Her kim kızımızı kaçırmışsa ne istiyorlarsa vereceğiz. Yeter ki kızımızı bize teslim etsinler" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.