Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

42 Bin 300 Lira Dolandırdı, "Dolandırıcıların Ağına Düştüm" Dedi

Adana’da dolandırılan 3 vatandaşın 42 bin 300 lira yatırdığı hesap sahibi, polis tarafından yakalanınca "Benim suçum yok, ben dolandırıcıların ağına düştüm" dedi.Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesinde meydana geldi. İddiaya...

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 09:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
42 Bin 300 Lira Dolandırdı, "Dolandırıcıların Ağına Düştüm" Dedi
Adana’da dolandırılan 3 vatandaşın 42 bin 300 lira yatırdığı hesap sahibi, polis tarafından yakalanınca "Benim suçum yok, ben dolandırıcıların ağına düştüm" dedi.
Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Afyonkarahisar’da 83 yaşındaki Sait Öztürk isimli vatandaşın telefonu çaldı. Öztürk telefonunu açtığında karşıdaki şahıs polis olduğunu söyleyip, kimlik bilgilerinin bölücü terör örgütü PKK’nın eline geçtiğini, gizli bir operasyon yaptıklarını belirterek, bu nedenle vereceği hesaba para yatırmasını istedi. Telefonda anlatılanlardan korkup verilen hesaba 29 bin 500 lira yatıran Öztürk, eve geldiğinde başına gelen olayı oğluna anlattı. Öztürk’ün oğlu, babasının dolandırıldığını anlayıp polise başvurdu. Polis, paranın yatırıldığı hesaba bloke koydu. Bu arada hesabın Adana’daki bir bankada olduğu anlaşıldı. Afyonkarahisar polisi, Adana polisi ile irtibata geçti. Sivil polisler bankada önlem alarak parayı çekmeye gelen şahsı gözaltına aldı. Zanlı Veysi Ö.’nün (51) kahvede otururken bir kişinin yanına gelerek banka hesaplarının bloke edildiğini, hasta annesi için para yatırılması gerektiğini söyleyerek, "Benim hesabıma annesi için para yatırmak istedi. Ben de yardımcı olmak için kabul ettim. Sonra da hesaba yatan parayı çekmek için bankaya gittim, siz gelip beni aldınız" dediği öğrenildi. Ancak polis yaptığı çalışmada Veysi Ö.’nün bir süre önce hesabına Van’dan Koçere İmre’nin 4 bin 500, Aydın’dan Şenol Cihan’ın 8 bin lira para yatırdığını belirledi. Polis, bu şahıslarla irtibata geçtiğinde kendilerini polisin aradığını, operasyon için para istediğini, bu nedenle hesaba para yatırdıklarını söyledi. Polis, zanlı Veysi Ö.’ye diğer paraları sorduğunda yine yardım için hesabını kullandırdığını, parayı çekip Hüseyin isimli birine verdiğini söyledi. Zanlı, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Basın mensuplarına "Ben suçsuzum dolandırıcıların ağına düştüm, bende dolandırıldım" diyen zanlı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.