Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

4 günde 10 taksiciyi gasp eden zanlılar yakalandı

İstanbul’da 4 gün içerisinde müşteri kılığıyla bindikleri 10 takside şoförün para ve cep telefonlarını bıçak tehdidiyle gasp ettikleri iddiasıyla 2 kişi polis tarafından yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerin birçok suç kaydı...

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul’da 4 gün içerisinde müşteri kılığıyla bindikleri 10 takside şoförün para ve cep telefonlarını bıçak tehdidiyle gasp ettikleri iddiasıyla 2 kişi polis tarafından yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerin birçok suç kaydı bulunduğu öğrenildi. Eyüp’te gerçekleşen gasp saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.
İstanbul’da 4 günde 10 taksinin gasp edilmesi üzerine harekete geçen polis, şüphelileri yakalamak için soruşturma başlatıp birçok yerde önlem aldı. Şüphelilerin Eyüp’te gerçekleştirdikleri bir gasptan sonra kaçarken güvenlik kameralarına yakalandıkları tespit edildi. Soruşturma sürerken bir taksiciden 155 polis imdat telefonuna atılan mesajda, taksi şoförü Müjdat A.’nın, gasp edilmek üzere olduğunu anlatması üzerine harekete geçen Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, zanlıları kısa sürede yakaladı.
Asayiş Şube Müdürlüğü’nde ismini Mehmet Çalışkan olarak söyleyen zanlının gerçek isminin Yusuf Can K. (23) olduğu tespit edildi. Yusuf Can K.’nın daha önceden 15 kez hırsızlık, 1 uyuşturucu madde kullanmak, 2 kez çocuk kaçırmak, 2 ke bıçak bulundurmak, kamu malına zarar vermek, 1 kez de hükümlü veya tutuklunun kaçmasına yardım suçlarından polise geliş kaydı olduğu belirlendi. 16 yaşındaki diğer şüpheli C.P.’nin ise 34 hırsızlık, 3 kapkaç, 1 gasp, ve 3 kez uyuşturucu kullanmak, ruhsatsız silah bulundurmak, sahte para, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, tehdit, suçlamasıyla 50 defa gözaltına alındığı ortaya çıktı.
4 günde 10 gasp gerçekleştiren zanlılar, güvenlik kameralarına da saniye saniye yansıdı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, 2 şüphelinin gaspın ardından ellerinde gasp ettikleri paraları sayarak olay yerinden uzaklaştıkları görülüyor.
Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü’nde ifadeleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.