Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

28 kişinin hayatını kaybettiği Merasim Sokak iddianamesi hazırlandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 kişinin hayatını kaybettiği Merasim Sokak’taki terör saldırısıyla ilgili iddianameyi hazırladı. 68 sanık hakkında 30’ar kez ağırlaştırılmış hapis cezası isteniyor.Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,...

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2016 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2016 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 kişinin hayatını kaybettiği Merasim Sokak’taki terör saldırısıyla ilgili iddianameyi hazırladı. 68 sanık hakkında 30’ar kez ağırlaştırılmış hapis cezası isteniyor.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Merasim Sokak’ta 28 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı hakkındaki iddianameyi hazırlayarak mahkemeye gönderdi. İddianamede, aralarında PKK’nın sözde üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 68 kişi hakkında 30’ar kez ağırlaştırılmış hapis cezası istendi. İddianamede, KCK’nın genel kapsamlı çağrılar yapmaya başladığı ve bu çağrılarda “Cizre’de katledilenlerin intikamı alınacaktır” ifadelerine yer verilerek sivil insanların hedef gösterildiği belirtildi. Çağrılar kapsamında bu saldırının gerçekleştirildiği ve 28 vatandaşın şehit olduğu kaydedildi. Fail Abdulbaki Sömer’in Salih Neccar ismiyle yurt dışından Türkiye’ye giriş yaptığı, örgüte katılmak için Gabar Dağı’nda eğitim aldığının tespit edildiği ifade edildi.

Saldırının faili PKK’nın 16 kişilik “Ölüm Timi”nde yer alıyordu
Abdulbaki Sömer’in PKK’nın alt birimini oluşturan özel kuvvetler dedikleri, 16 kişilik “Ölüm Timi”nde görev aldığının belirlendiği ve bu timde yer alanların canlı bomba olmak için eğitildiği bilgisi yer aldı. Bu listenin Siirt’te ele geçirilen bir teröristin üzerinden çıkan bir fotoğraf makinesi ve yine ölü ele geçirilen 3 teröristin üzerinde bulunan Abdulbaki Sömer ile ilgili yazılmış olan bir nottan elde edildiği kaydedildi. İddianamede, bu timin başında İshak Akçaktu’nun yer aldığı belirtildi. Ayrıca terör saldırısını üstlendiğini internet sitelerinden açıklayan “TAK” diye bir örgütün olmadığı, bu ismin PKK’nın gerçekleştirdiği terör saldırılarının üzerini örtmek ve PKK’ya yönelik tepkileri azaltmak için kullanıldığı belirtildi.
Merasim Sokak saldırısının mağdurlarından olan Deniz Kuvvetlerinde görevli Sinan Suer’in 15 Temmuz darbe girişiminde aktif görev alan ve şu anda tutuklu olan paşalardan birisi olduğu iddianamedeki bilgiler arasında yer aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.