Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

26 Silahlı Soyguna Karışan Zanlılar Kamerada

Beyoğlu, Kağıthane ve Şişli’de toplam 26 silahlı soyguna karışan 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Zanlıların gerçekleştirdikleri soygun anı güvenlik kamerasına, operasyon anı ise polis helikopteri kamerasına yansıdı.İstanbul’un...

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2016 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2016 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beyoğlu, Kağıthane ve Şişli’de toplam 26 silahlı soyguna karışan 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Zanlıların gerçekleştirdikleri soygun anı güvenlik kamerasına, operasyon anı ise polis helikopteri kamerasına yansıdı.
İstanbul’un Beyoğlu, Kağıthane ve Şişli ilçelerinde gerçekleşen birçok silahlı soygununun aydınlatılması için polis ekipleri harekete geçti. Yapılan güvenlik kamerası ve takip çalışmalarının sonucunda, Asayiş, Terörle Mücadele ve Özel Harekat polis ekipleri tarafından 20 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında şebeke lideri olduğu belirtilen O.B.’nin de bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan birinin olayla ilgisi olmadığı ve başka bir suçtan arandığı için Beyoğlu’ndaki Haliç Polis Merkezi’ne sevk edildiği öğrenildi. Öte yandan, şebeke üyesi 2 zanlının yaklaşık 20 gün önce gözaltına alındığı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı da öğrenildi.
Zanlıların 25 Aralık 2015 ile 6 Mayıs 2016 tarihleri arasında Beyoğlu, Kağıthane ve Şişli’de 26 iş yeri ve PTT şubesini yağmaladığı iddia edildi. Şebeke lideri olduğu belirtilen O.B.’nin hırsızlık, yaralama, güvenlik güçlerine mukavemetten suç kaydı bulunduğu, zanlılardan birinin de silahlı terör örgütüne üye olduğu tespit edildi. Yaşı 18’den küçük olan 5 zanlının işlemleri Çocuk Şube Müdürlüğü’nde, 6 zanlının işlemleri Asayiş Şube Müdürlüğü’nde tamamlandı ve 11 zanlı adliyeye sevk edildi.
SOYGUN ANI VE POLİS OPERASYONU KAMERADA
Bir marketin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, zanlılar güpegündüz, elinde silahlarla içeri giriyor ve kasiyerden kasayı açmasını istiyor. Bu sırada market içerisinde bulunan vatandaşların panik hali kameralara yansıyor.
Asayiş, Terörle Mücadele ve Özel Harekat polislerinin 20 adrese eş zamanlı olarak yaptığı operasyon da polis kameraları ve polis helikopteri kamerasına yansıdı. Operasyon için bir polis helikopteri de kullanılırken, polis kameralarına yansıyan görüntülerde, Özel Harekat polislerinin önceliğinde, belirlenen evlere giriliyor. Operasyon düzenlenen evlerin birinde uyuşturucu bulunduğu görülüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.