Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

21 yıllık cinayetle ilgili 3 kişi tutuklandı

İzmir’de 21 yıl önce dayısı tarafından boğularak öldürülen ve 21 yıl boyunca anne ve babası tarafından kemikleri evde saklanan Aynur T.’nin katil zanlıları dayısı, babası ve annesi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.İzmir’de,...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2016 22:46
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2016 22:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
21 yıllık cinayetle ilgili 3 kişi tutuklandı
İzmir’de 21 yıl önce dayısı tarafından boğularak öldürülen ve 21 yıl boyunca anne ve babası tarafından kemikleri evde saklanan Aynur T.’nin katil zanlıları dayısı, babası ve annesi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
İzmir’de, bir ihbar üzerine harekete geçen Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 5 aylık çalışma sonrası 1995 yılından beri annesi M.T., babası F.T. ve dayısı İ.H.A.’nın haricinde kimsenin görmediği Aynur T.’nin (23) cinayete kurban gittiğini tespit etmişti. Araştırmalarını derinleştiren polis, baba F.T.’nin evinde yaptığı aramada, kilerde bir kolinin içerisinde Aynur T.’nin kemiklerini bulmuştu. Kemiklerin bulunmasından sonra gözaltına alınan anne M.T., baba F.T. ve dayı İ.H.A., polisteki ifadelerinin ardından cinayeti itiraf etmişlerdi. Bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Olayın geçmişi
Van’ın Muradiye ilçesinde yaşayan PTT memuru F.T. (75), 1992 yılında ailesi ile birlikte İzmir’e yerleşirken burada bakkal açtı. F.T.’nin kızı Aynur T. (23), Şanlıurfa Üniversitesi’nde 2 yıllık bölümü kazanıp okumaya gitti. Burada okulu bitiren ve tekrar İzmir’e dönen Aynur T., erkek arkadaşı ile evlenip Konya’ya taşındı. Evliliğinden bir oğlu olan Aynur T., evliliğinin kötü gitmesi üzerine eşinden boşanıp, oğlunu da yanına alıp 1995 yılında İzmir’deki babasının evine döndü. Buraya geldikten sonra iş arayan Aynur T., gece geç geldiği için babası F.T. ile sık sık tartışma yaşıyordu. Ailenin yanına Van’dan çalışmak için Aynur T.’nin dayısı İ.H.A. geldi. İ.H.A. bulduğu işte çalışırken T. ailesi ile kalmaya başladı.1995 Ekim ayında, Aynur T. iddiaya göre sık sık eve geç gelmesi nedeniyle baba F.T. ile Bayraklı ilçesindeki bakkallarının önünde tartışmaya başladı. Bakkalda oturan dayı İ.H.A., baba-kız tartışmasına görünce araya girdi. Baba F.T.’yi sakinleştiren İ.H.A., yeğeni Aynur T.’yi yanına alıp, ormanlık alanda içki içmeye gitti. Birlikte sohbet eden dayı-yeğen gecenin ilerleyen vaktinde ormanlık alanda uyuya kaldı. Sabah uyanan İ.H.A., yanındaki yeğenini ölmüş vaziyette buldu. Cesedi alıp eve götüren İ.H.A., eniştesi F.T. ve ablası M.T.’ye (66) durumu anlattı. İ.H.A., alkolün de etkisi ile yeğeni Aynur T.’yi boğarak öldürmüş olabileceğini, gidip polise teslim olması gerektiğini söyledi. Ancak, iddiaya göre baba F.T. buna karşı çıkarak, cesedi gömüp kimseye söylemeyeceklerinin planını yaptı. Genç kızın cesedi, Bayraklı’daki evlerinin önündeki bahçeye gömüldü.
Kemikleri koli ile taşımışlar
2 yıl burada kalan ceset, ailenin Çiğli ilçesine taşınması üzerine, gömülü yerden kemikleri çıkarılarak bir koliye kondu ve Çiğli Egekent’teki yeni evlerindeki kilerde koli içerisinde saklandı. Aile bu evde 7 yıl oturduktan sonra Menemen ilçesinde yeni bir eve taşındı. Aile taşınırken koli içerisindeki kızlarının kemiklerini de yeni evlerine getirip, kilerde saklamaya devam etti. Tüyler ürperten olayda aile yeni evlerinde kızlarının çürümeye yüz tutmuş kemiklerini 14 yıl boyunca sakladı. Aile, kızlarının oğlu Taylan Y.’yi kendileri büyütüp annem nerede diye sorduğunda ise ‘Annen sen küçükken hastalık nedeni ile öldü, mezarı da memleketimiz Van’da diye’ cevap verdiği öğrenildi. Ailenin cinayeti saklama olayı kusursuz bir şekilde işlerken yakınlarından biri İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne, yaklaşık 5 ay önce kayıp başvurusunda bulundu. Cinayet Büro Amirliği tarafından oluşturulan 4 özel ekip, kayıp Aynur T. ile ilgili çalışma başlattı. Ailenin akrabaları ve çevresi ile görüşüldü. Ailenin Mersin, Van ve Kocaeli’de tanıdıkları ile bire bir görüşme yapan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Aynur T.’nin cinayete kurban gittiğini tespit etti. Aynur T.’nin Menemen’de yaşayan evine giden Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, evde tek başına olan anne M.T.’nin de ifadesini alırken anne cinayet ile ilgili hiçbir şey söylemedi. Evde arama yapan polisler, kilerde çamaşır ipi ile sıkı sıkı bağlanmış koliyi açınca korkunç manzara ile karşılaştı. Koliden çürümüş insan kemikleri çıktığında anne M.T. ağlamaya başlayıp olayları anlattı. Daha sonra baba F.T. gözaltına alınırken sorgulamasında cinayeti itiraf etti. Ardından Mersin’de bulunan ve yeğenini boğarak öldüren dayı İ.H.A., İzmir polisi tarafından yakalanarak İzmir’e getirildi. Dayı İ.H.A. sorgusunda cinayeti itiraf etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.