Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

200 HAS Partili CHP'ye katıldı

Kapatılan HAS Parti üyesi bir grup törenle CHP'ye katıldı. Bakırköy'de düzenlenen törenle çoğunluğunu eski HAS Partililerin oluşturduğu yaklaşık 200 kişiye CHP rozeti takıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
200 HAS Partili CHP'ye katıldı

 

 Törende konuşan CHP Genel Başkanı Yardımcısı Umut Oran, CHP'nin hem kuruluşu hem kurtuluşu gerçekleştirmiş 90 yıllık koca bir çınar olduğunu söyledi. Oran, ulu çınarın yeni filizlerle beraber artık daha ileriye taşınması gerektiğini kaydetti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a fahri doktora ünvanı verilmesini eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da “YÖK Başkanı'na bir çağrıda bulunmak istiyorum. Rektörlerin ucuz yalanma yarışından vazgeçmesini sağlamak amacıyla YÖK adına, bütün üniversiteler adına Başbakana fahri doktora ünvanı versinler.

 

Gerçekten de o cübbeyi bir defa giysin bir daha giymesin. 150 üniversite var. Dünyada bu kadar çok fahri doktora ünvanı alan başka siyasetçi yok. Biraz düşünmesi lazım. Niye veriyorlar, niye alıyor? Akademi dünyasına siyaset dünyasına ne katmış? Biraz düşünmesi lazım. Yani üniversiteleri bu kadar değersiz hale getirmemesi lazım. Rektörleri bu kadar yalakalık yarışına sokmaması lazım. Bu nedenle eğer beni dinleyecekse YÖK başkanı bir üniversitelerarası kurul toplantısında bütün üniversiteler adına toptan bir diploma versinler sayın Başbakana biz de kurtulalım.” diye konuştu.

 

‘Başkanımızın çalışmaları sonucunda o örgütün her bir bireyiyle beraber İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kazanacak arkadaşlar.” ifadelerini kullandı. Kapatılan HAS Parti'nin genel başkan yardımcılarından Zeki Kılıçaslan da değişik partilerden bir araya gelerek kula kulluğu kabul etmeyecek olan HAS Parti'yi kurduklarını söyledi. Kılıçaslan, “Ama bildiğiniz hikaye bu parti feshedildi. Ama fikir feshedilemez. Bu fikir yaşıyor. CHP'de daha da büyüyecek bu fikir, bunun için buradayız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından çoğunluğu eski HAS Parti üyesi olduğu belirtilen yaklaşık 200 kişiye CHP rozeti takıldı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.