Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2 Yılda 5 Milyon Liralık Vurgun

Bursa’da resimlerini çektikleri inşaat halindeki binaları internet üzerinden satarak, 2 yılda yaklaşık 5 milyon liralık vurgun yapan 3 şüpheli yakalandı.Edinilen bilgiye göre, S.G., internetten satılık ev aramaya başladı. Bu sırada merkez...

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2016 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2016 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da resimlerini çektikleri inşaat halindeki binaları internet üzerinden satarak, 2 yılda yaklaşık 5 milyon liralık vurgun yapan 3 şüpheli yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, S.G., internetten satılık ev aramaya başladı. Bu sırada merkez Nilüfer ilçesinde bir binayı beğenen S.G., kendisini inşaat firmasının sahibi olarak tanıtan S.Y. ile iletişime geçti. S.G., inşaatı gezdiği A.T. (41) ile daireyi satın almak için 225 bin lira karşılığında anlaştı. F.Ü. ile merkez Osmangazi ilçesindeki ofiste sözleşme imzalayan S.G., paranın 128 bin lirasını şüphelilere verdi. Daha sonra inşaatı gezmek için giden ve orada bekçiyle konuşan S.G., durumdan şüphelendi. Bekçiden aldığı numarayla inşaatın gerçek sahibi S.Y.’yi arayan S.G. dolandırıldığını anlayarak, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine müracaatta bulundu.
İNŞAAT HALİNDEKİ BİNALARIN FOTOĞRAFLARINI ÇEKİP, İNTERNET ÜZERİNDE SATIYORLAR
Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmalar neticesinde F.Ü. (32), S.K. (42) ve A.T.’nin (41) merkez Osmangazi ilçesinde bir büro tuttuğunu tespit etti. Şüphelilerin, merkez Nilüfer ilçesindeki inşaat halindeki binaların fotoğraflarını çekip, bir internet sitesinde yayınladığı belirlendi. Ayrıca şüphelilerden S.K.’nın müştekilere kendisini inşaat firmalarının patronuymuş gibi tanıttığı, F.Ü.’nün sözde emlakçı olup, A.T.’nin de binaları gezdirdiği ortaya çıktı.
SON 2 YILDA 5 MİLYON LİRALIK VURGUN
Öte yandan, 3 şüphelinin aynı yöntemle son 2 yılda 5 milyonluk vurgun yaptığı öğrenildi. Çoğu sefer gözaltına alınan şüpheliler müştekilerle resmi sözleşme yaptıkları için serbest kaldı. Ayrıca daha önceden aranması bulunan S.K. tutuklandı.
2 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.