Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2 lira için çıkan kavgada 6 bin 500 lira para cezasına çarptırıldı

Adana’da, bir belediye otobüsünde 2 liralık kart ücreti yüzünden sürücü ile yolcu arasında çıkan tartışmada, aracın kapı camı kırıldı. Belediye personeli sürücünün şikayeti üzerine görülen mahkemede, yolcuya kamu malına zarar...

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2016 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2016 09:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da, bir belediye otobüsünde 2 liralık kart ücreti yüzünden sürücü ile yolcu arasında çıkan tartışmada, aracın kapı camı kırıldı. Belediye personeli sürücünün şikayeti üzerine görülen mahkemede, yolcuya kamu malına zarar verdiği gerekçesiyle 6 bin 500 lira para cezası verildi.
Geçtiğimiz Nisan ayında Seyhan ilçesi Obalar Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, belediye otobüsü sürücüsü Saadet Bilge (42) araca binerken ‘boş’ olduğu gerekçesi ile kart kullanmayan yolcular için bir dolum istasyonunda durdu. Bilge, kart kullanmayan yolcuların istasyonda dolum yapmasını istedi. Ancak birçok kişi kart dolumu yapmadı. Bunun üzerine sürücü Bilge, yolcuları tek tek uyararak kartlarını doldurmalarını ve cihazdan okutmalarını istedi. Bu sırada M.D. isimli bir yolcu ile sürücü Bilge arasında tartışma çıktı. Bilge’ye hakaret eden yolcu M.D., otobüsün kapı camını düşürdü. Bunun üzerine sürücü polisi arayarak yolcudan şikayetçi oldu. O anlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.
İlk duruşmada sonuçlanan mahkemede hakim, yolcu M.D.’ye kamu malına zarar verdiği gerekçesiyle bir yıl hapis cezası verdi. İyi hal indirimi uygulanarak 10 aya düşürülen ceza, 6 bin 500 lira para cezasına çevrildi.
Sürücü Saadet Bilge, çalıştığı hatta yolcuların genelde biletsiz bindiğini ifade ederek, “Biletçinin önüne geldim; ‘bileti olmayan arkadaşlar bilet dolumu yapar mısınız’ diye seslendim. Kimse inmedi. Tek tek siz bilet alacaktınız diye indirdim. 2 kişi indi ancak en az 15 kişi biletsiz binmişti. ‘Sarı yazmalı bir bayan vardı’ dedim. Bir tanesi kalktı ‘Ne bağırıyorsun? Bağırmaya hakkın yok’ diye hakaret etmeye başladı. Kalabalıktan yanıma da gelemedi. Bu arada aracın kapılarını tekmelerken camlarını aşağı düşürdü. Kamu malına zarar verdi. Şikayetçi oldum. Mahkeme güzel sonuçlandı. Şahıs bir yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza 10 aya düşürüldü ve para cezasına çevrildi. 6 bin 500 lira ceza ödemek zorunda kaldı. Yani 2 lirayı ödememek için 6 bin 500 lira ödemeye razı oldu mahkeme kararıyla” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.