Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

17 Yaşındaki Genç Kavgayı Ayırmak İsterken Ölmüş

Konya’da, dört gün önce ‘yan bakma’ meselesi yüzünden gençler arasında çıkan bıçaklı kavgada ölen 17 yaşındaki gencin, baskına gelen gurup arasında arkadaşı çıkınca olayı tatlıya bağlamaya çalıştığı sırada aldığı darbeyle...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Konya’da, dört gün önce ‘yan bakma’ meselesi yüzünden gençler arasında çıkan bıçaklı kavgada ölen 17 yaşındaki gencin, baskına gelen gurup arasında arkadaşı çıkınca olayı tatlıya bağlamaya çalıştığı sırada aldığı darbeyle öldüğü ortaya çıktı.
Olay, geçen salı günü merkez Selçuklu ilçesi Aydınlıkevler mahallesinde meydana geldi. Yazır durağından kent merkezine gitmek üzere tramvaya binen Bekir Aydın (17), A.D. (17) ve E.E. (17) ile yine aynı duraktan binen S.A. (18) ve O.K. (18) arasında ‘yan bakma’ meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine, tramvaydaki diğer yolcular gençlere müdahale edip tartışmayı büyümeden sona erdirdi. S.A. ile O.K. birkaç durak sonra inmek için hazırlandıkları sırada tartıştığı gençlerden A.D., ikiliyi tehdit ederek kendi inecekleri durak olan Aydınlık durağına gelmelerini istedi.
BİRBİRLERİYLE ARKADAŞ ÇIKINCA OLAY TATLIYA BAĞLAMAK İSTEDİ
Tramvaydan inen S.A. ile O.K. karşı tarafın kendilerini tehdit etmelerini hazmedemeyerek yanlarına 7 arkadaşını daha alıp A.D’nin çağırdığı yere gitti. Tramvayla Aydınlıkevler mahallesine giden 9 genç tramvaydan indikten kısa bir süre sonra diğer gurupla tekrar karşılaştı. İki guruptan Bekir Aydın ile C.D. daha önce çalıştıkları bir pazar yerinden arkadaş çıkınca olay biraz sakinleşti. Bu sırada A.D., karşı guruptan R.Ş. ile küfürleşince R.Ş. yanındaki palayla, A.D. de bıçakla birbirlerinin üzerine saldırdı. Bekir Aydın da kavgayı ayırmak için araya girdiği sırada göğsüne aldığı bıçak darbesiyle kanlar içinde yerde kaldı. A.D. sol kolundan, R.Ş. de karın boşluğundan yaralandı.
ÜÇ BIÇAĞI GENÇLERDEN BİRİ EVİNDEKİ KÜPE SAKLAMIŞ
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar ambulansla çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Durumu ağır olan Bekir Aydın da kaldırıldığı özel bir hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüphelileri yakalamak yaptığı çalışmada önce A.D. ve R.Ş’yi daha sonra da olaya karışan diğer gençlerin hepsini gözaltına aldı. Kavgadan sonra 7 bıçak ele geçirilirken, bıçaklardan 3’ünü gençlerden A.B.H’nin evinde bir küpün içine sakladığı öğrenildi. Cinayet Büroda sorguya alınan 14 gencin de Bekir Aydın’ı öldürmediklerini söyleyerek, suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi.
Emniyetteki işlemlerin ardından numune hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 14 kişi, Konya adliyesine sevk edildi. Şüphelilerden 11’i savcılıkta, 1’i mahkemede serbest kalırken, A.D. ve R.Ş. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.