Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

17 yaşındaki engelli kıza cinsel istismar davasında üç sanığa toplam 164 yıl hapis istemi

Zonguldak’ta 17 yaşındaki zihinsel engelli kıza cinsel istismarda bulundukları iddia edilen üç şüphelinin toplamda 164 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi.Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya...

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2016 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2016 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zonguldak’ta 17 yaşındaki zihinsel engelli kıza cinsel istismarda bulundukları iddia edilen üç şüphelinin toplamda 164 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi.
Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya cinsel istismara uğradığı iddia edilen A.A. katılmazken, şüpheliler S.A. (63), S.K. (70) ve İ.Ö. (28) ile taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet Savcısı’nın hazırladığı iddianamede “Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı”, “Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma” suçlamasıyla hakim karşısına çıkan şüpheliler suçlamaları kabul etmedi. İddialara göre, geçen yıl Eylül ayında Çaycuma ilçesinde 17 yaşındaki A.A.’nın evinden ayrılması ve bir daha dönmemesi üzerine ailesi kayıp ihbarında bulundu. Bu süreçte S.A. ile S.K.’nin evine gittiği öne sürülen zihinsel engelli genç kızın, ilçeye bağlı bir köye götürülerek burada A.Y. ile evlendirilmek istendiği ileri sürüldü. Ancak A.Y., genç kızın yaşının küçük olması üzerine evlenmeyi kabul etmedi. Bunun üzerine S.A. da aynı gün A.A.’yı ilçe merkezine geri götürdü.
S.A., aradan geçen birkaç günün ardından yeniden A.A. ile görüşerek kendisini aynı köyden bir başkası ile görüştüreceğini söyledi. 17 yaşındaki A.A.’yı S.K.’nin evine götürerek bırakan S.A. ikametten ayrıldı. 70 yaşındaki S.K. ise biraz beklemesini söylemesine rağmen tanıştıracağı kişi eve gelmedi. S.K., akşam olduğu vakit evin kapısını kilitleyerek, genç kıza cebir ve tehdit kullanarak cinsel istismarda bulundu.
Olayın ertesi günü S.K.’nin evinden A.A.’yı alarak ilçe merkezine götüren S.A. da aracını ormanlık bir alana park ederek, “Benimle birlikte olmazsan seni geri götürmem” diyerek tehditte bulunup, 17 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulundu. Birkaç gün sonra da İ.Ö., aracına aldığı A.A.’ya cinsel istismarda bulundu.

Doktor raporunda “hamile” olduğu ortaya çıktı
Olayın yargıya intikal etmesi üzerine BEÜ Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde muayene edilen A.A.’nın 30 Aralık 2015 tarihli raporuna göre hafif derecede zeka geriliği rahatsızlığı bulunduğu, cinsel münasebet konusundaki rızasının geçersiz olduğu tespit edildi.
19 Nisan 2016 tarihli rapora göre çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçundan fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama ve bu fiile ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneği yeterince gelişmemiş olan A.A.’nın 23 Ekim 2015 tarihinde Çaycuma ilçesinde bulunan aile sağlığı merkezi tarafından yapılan muayenesinde hamile olduğu ortaya çıktı.

Suçlamaları kabul etmediler
60 yıl 7.5 ay hapis cezası talep edilen 63 yaşındaki S.A., duruşmada üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. A.A.’yı S.K.’nin evine bırakarak olay yerinden ayrıldığını söyleyen S.A., “Üzerime atılı suçların hiçbirini kabul etmiyorum. S.K. arkadaşım olur. Beni aradı. ‘Al bunu başım belaya girecek’ dedi. Kesinlikle ben mağdurla ilişkiye girmedim” diye kendini savundu. 31 yıl 7,5 ay hapis cezası ile cezalandırılması talep edilen İ.Ö. ise “Benim hiç ilişkim olmadı. Ben arkadaşım ile birlikte mesire alanında iken kırmızı bir araçtan indiler ve yanıma geldiler. Bana, ‘ağabey eve geç kaldım. Babam bana çok kızacak. Beni evimin yakınlarında indirir misin’ dedi. Ben de getirdim. Daha sonra mağdur, benim numaramı nereden bulduysa bilmiyorum beni farklı numaralardan arayıp rahatsız ediyordu. Ben kendisine ‘seni babana şikayet edeceğim’ dedim. Bir tek babasından korkuyordu. Ailesinin de ifadesine başvurulmasını istiyorum” dedi.
51 yıl 7,5 ay hapis cezası ile cezalandırılması talep edilen 70 yaşındaki S.K. ise suçlamaları kabul etmeyerek önceki ifadesini tekrarladı. Mahkeme 70 yaşındaki S.K.’nin cinsel istismarda bulunduğu yönündeki iddialar için rapor talep etti. S.K.’nin 10 dakika içerisinde bir ya da birden fazla cinsel ilişkiye girip giremeyeceği yönündeki raporun alınması için duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.