Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

164 kilo eroin ile yakalanan şahıslar hakim karşısında

Eskişehir’de polisin düzenlediği operasyonda 164 kilo 242 gram eroin ile yakalanan şahısların yargılanmasına başlandı.Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekipleri, geçtiğimiz Haziran ayında uyuşturucu madde...

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2016 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2016 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de polisin düzenlediği operasyonda 164 kilo 242 gram eroin ile yakalanan şahısların yargılanmasına başlandı.
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekipleri, geçtiğimiz Haziran ayında uyuşturucu madde sevkiyatı yapan bir TIR’ı şehir merkezinde durdurmuştu. Aramada TIR’ın stepnelerine gizlenmiş 320 paket halinde toplam 164 kilo 242 gram eroin maddesi bulunmuştu. Bunun üzerine polisler, Orhan S. ve yanında oturan Murat Ç.’yi gözaltına almıştı. Sanıklar gözaltı sonrası çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdi. Emniyet yetkilileri, yakalanan 164 kilo 242 gramın Eskişehir’de bugüne kadar ele geçirilen en büyük miktar uyuşturucu madde olduğunu ve değerinin yurt içinde 8 milyon 200 bin, yurt dışında ise 2 milyon 500 bin euro olduğunu belirtmişti.
Uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Murat Ç. ile Orhan S. bugün 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Sanıklardan Murat Ç., kendisinin olayla ilgisinin olmadığı anlatarak, "Benim olayla bir ilgim bulunmamaktadır. TIR garajında otururken yanıma Orhan abi geldi. Ne yaptığımı sordu. Kendisine İstanbul’da asgari ücretle çalıştığımı söyledim. Kendisi ile çalışmamı istedi ve bana 2 bin lira teklif etti. Ben de kabul ettim. Van’dan yük alacağımızı söyledi. Beraber yola çıktık. Birileri geldi. 2 tane stepne lastik getirdiler. TIR’a birlikte taktık. Ben lastiklerin içerisinde uyuşturucu olduğunu bilmiyordum. Sabah saatlerinde bir aracın bizi takip ettiğini söyledi. Bir şey olması durumunda bana 100 bin lira vereceğini ve cezaevinde bana bakacağını söyledi. Ben suçsuzum" dedi.
Diğer tutuklu sanık Orhan S. ise mahkeme heyetine yazılı beyanda bulunarak, "Uyuşturucu maddeyi M.K. adına almıştık ve Eskişehir’de kendisine teslim edecektik. M.K.’nin yakalanmasını istiyorum" ifadesinde bulundu.
Ağır Ceza Mahkeme heyeti, uyuşturucunun sahibi olduğu iddia edilen M.K.’nin araştırılması amacıyla duruşmayı 27 Aralık 2016 tarihine erteledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.