Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15 Yıl Hapis Cezası Alan Cinayet Sanığı: "Allah’ın Verdiği Canı Ben Aldığım İçin Pişmanım"

Kayseri’nin İncesu ilçesinde kız kardeşlerini taciz ettiğini iddia ettiği Ömer Ç.’yi bıçakla öldüren ve ’kasten öldürme’ suçundan tutuklu yargılanan R.T., mahkemece 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanık, duruşmada "Allah’ın...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayseri’nin İncesu ilçesinde kız kardeşlerini taciz ettiğini iddia ettiği Ömer Ç.’yi bıçakla öldüren ve ’kasten öldürme’ suçundan tutuklu yargılanan R.T., mahkemece 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanık, duruşmada "Allah’ın verdiği canı ben aldığım için pişmanım, ama diğer türlü pişman değilim" dedi.
İncesu’da 2012 yılının Ağustos ayında R. T. ile kız kardeşlerine taciz ettiğini iddia ettiği Ömer Ç. arasında başlayan tartışma, kavgaya dönüştü. Kavga sırasında R.T., kendisine demir çubukla saldıran Ömer Ç.’yi bıçakladı. Ağır yaralanan Ömer Ç., aşırı kan kaybından hayatını kaybetti. Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 10 Ocak 2013 yılında görülen cinayet davasında sanık R.T., 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 2013 yılında duruşmaya SEGBİS ile katılan sanık savunma hakkının kısıtlandığı gerekçesiyle kararı Yargıtay’a temyiz etti. Yargıtay, yerel mahkemenin kararını bozarak dosyayı yeniden 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yeniden görülen davada tutuklu sanık R.T. ile öldürülen Ömer Ç.’nin babası M.Ç. ve avukatlar hazır bulundu.
Sanık R.T., duruşmada, "Ömer ile kız kardeşlerime tacizde bulunduğu için tartıştık, kavga ettik" dedi. Bu sırada Ömer Ç.’nin babası M.Ç. sanığa ’Taciz ettiğini ispatla’ diyerek tepki gösterince, mahkeme heyeti tarafından M.Ç. polis ekiplerince salon dışına çıkarıldı.
Savunmasına devam eden sanık R.T., "Allahü Teâlâ’nın aldığı canı ben aldığım için pişmanım ama diğer türlü kız kardeşlerime taciz ettiği için pişman değilim" diye konuştu.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanık R.T.’ye ’kasten öldürme’ suçundan önce müebbet hapis cezası verdi. Sanığın cinayeti ağır tahrik altında işlediğine kanaat getiren mahkeme, müebbet cezayı 18 yıla düşürdü. Sanığın duruşmadaki iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, sanık R.T.’ye neticeten 15 yıl hapis cezası verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.