Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15 yaşında öldürülen Sezgi’nin adaleti 7 yıl sonra yerini bulacak

Antalya’da 2009 yılında sosyal medyadan tanıştığı 3 kişi tarafından kaçırıldıktan sonra defalarca tecavüze uğrayan ve ardından öldürülen, Isparta’da cesedi bulunduktan sonra hayat kadını olduğu tahmin edilerek kimsesizler mezarlığına...

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2016 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2016 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’da 2009 yılında sosyal medyadan tanıştığı 3 kişi tarafından kaçırıldıktan sonra defalarca tecavüze uğrayan ve ardından öldürülen, Isparta’da cesedi bulunduktan sonra hayat kadını olduğu tahmin edilerek kimsesizler mezarlığına gömülen 15 yaşındaki Sezgi K., davasının yargılanmasına 7 yıl aradan sonra yeniden başlanıyor.
İddiaya göre, Antalya’da her şey 15 yaşındaki Sezgi K’nın sosyal medyadan tanıştığı kişilerle buluşması ile başladı. Sezgi’yi bir eve götüren 3 kişi, gece boyunca 15 yaşındaki kıza tecavüz edip, zorla eroin ve alkol verdi. Şiddete maruz kalan genç kız, evde hayatını kaybetti. Sezgi’nin, cesedinden kurtulmak isteyen 3 zanlı, genç kızın bedeninde delil bırakmamak için yıkadıktan sonra kiraladıkları araçla Isparta’ya götürerek arıların bulunduğu bir araziye attı. Olaydan 32 saat sonra bulunan Sezgi’nin cesedi yapılan incelemelerin ardından kimsesizler mezarlığına gömüldü.
Sezgi K’nın kaybolması ile harekete geçen aile, DNA testinin ardından kızlarının Isparta’da kimsesizler mezarlığında toprağa verilen kişi olduğunu tespit etti. Avukatın tutulmasının ardından ise hukuk mücadelesi başladı. 3 zanlı ise delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.
Yeniden yargılamanın yolunu açtı
Ailenin avukatı Sibel Önder, 7 yıllık çabalarının ardından, 3 zanlının yargılanmasını sağlayacak yeterli delillere ulaştı ve yeniden yargılamanın yolu açıldı. Antalya Adliyesi 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yarın saat 9.00’da tüm kadınların desteği ile Sezgi K.’nın geciken adaletin yerini bulması için yargılama yapılacak.
"Özgecan Aslan olayına benziyor"
Antalya Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu Üyesi avukat Aylin Onursev, Sezgi K’nın 7 yıl önce sosyal paylaşım sitesi üzerinden tanıştığı kişi ve kişilerce tecavüz edilip, zorla eroin içirilip, darp edildikten sonra hayatını kaybettiğini aktardı.
Sezgi’nin ailesinin başvurusu ve avukat Sibel Önder’in mücadelesi sonucu davanın yeniden açılacağını dile getiren Onursev, "7 yıllık süreden sonra yeniden yargılama yolu açılacak. Sezgi’nin durumu tecavüz girişimine direndiği için öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın durumuna benziyor. Sezgi, sosyal paylaşım sitesi üzerinden tanıştığı 3 kişinin tecavüzüne uğramış, zorla uyuşturucu ve alkol verilmiş, dayak atılmış ve çeşitli darp ve izlerle cesedi bulunuyor. Tanıklar anlatımlarında, cesedin yıkandığını ve bir araziye atıldığını söylüyor. Çok elim bir durum söz konusu. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğini bize gösteriyor. Kadınların eşit olmadığını gösteren olaylardan birini daha yaşıyoruz" dedi.
"3 zanlı serbestti"
Sezgi K.’ya tecavüz edip ölümüne sebep olan 3 zanlının halen serbest olduğunun altını çizen Onursev, "Mahkemede 3 zanlı, ’Mağdurun ölümüne neden olacak şekilde çocuğun cinsel istismarı’, ’Cebir’, ’Tehdit veya hile kullanarak kişiyi hüviyetinden yoksun kılma’ gibi suçlardan yeniden bir yargılama olacak. Bu suçlar işlendiği zaman Sezgi daha 16 yaşındaydı. Antalya Adliyesi 6 Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılama olacak. Antalya Barosu olarak müdahillik talebinde olacağız. Tüm kadın dernekleri orada olacağız" dedi.
Geciken adaletin yerini bulmasını beklediklerini ifade eden Onursev, "Haksız tahrik indirimi olmadan, iyi hal indirimi olamadan geciken adaletin yerini bulmasını istiyoruz. 7 yıldır davanın üstünde bir kapatma var zaten" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.