Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15 Temmuz’da cami önünde hakaret davası

Eskişehir’de, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi, sela okumak için camiye giden imam ile Başbakan Binali Yıldırım’a hakaret ettiği iddia edilen baba ve oğlunun yargılanmasına başlandı.Eskişehir...

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2016 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2016 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi, sela okumak için camiye giden imam ile Başbakan Binali Yıldırım’a hakaret ettiği iddia edilen baba ve oğlunun yargılanmasına başlandı.
Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında tutuksuz sanıklar Özcan Yılmaz (46) ve oğlu Alper Yılmaz (20) ile olayın mağduru olan Karabayır Bağlar Camisi İmamı Ali Türk (50) hazır bulundu. Sanık Özcan Yılmaz, savunmasında, olay günü bir düğünde davul çaldığını öne sürerek, saat 02.00 sularında evine geldiğini iddia etti. Evine alkollü şekilde geldiğini ve darbe girişiminden haberinin olmadığını savunan Yılmaz, sela sesini duyunca dışarı çıkıp, evin yakınındaki camiye gittiğini söyledi. Selaya şaşırdığını ve ’Kim öldü?, neyin selası?’ diye bağırdığını aktaran Yılmaz, eşinin arkasından oğlunu gönderdiğini söyleyerek, “Ben kimseye küfür ve hakaret etmedim. Daha sonra oğlum yanıma geldi ve beni eve götürdü. FETÖ ile irtibatım yoktur” dedi.
Sanık Alper Yılmaz (20) ise, olay gecesi annesinin haber vermesiyle dışarı çıktığını iddia ederek, babasının alkollü olduğunu savundu. Babasının imama küfür ettiğini duyduğunu, ancak başka bir şahsa küfrünü duymadığını belirten Alper Yılmaz, “Caminin önüne gittiğinde imama küfrettiğini duydum, ama Cumhurbaşkanı ve Başbakana hakaret ettiğini duymadım. ’Niye sela veriliyor?’ diye bağırıyordu. Sonra babamı alıp eve getirdim” ifadelerin yer verdi.
Karabayır Bağlar Cami İmamı Ali Türk de ifadesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan gelen mesaj doğrultusunda camiye giderek ışıkları yaktığını, bu sırada ise merkezi sistemden selaların verilmeye başladığını söyledi. Daha sonra selaların bitmesine yakın 2 şahsın gelerek bu saatte sela verilmesine tepki gösterdiğini ‘15 yıldır ülkemizi mahfettiniz’ gibi hakaretler duyduğunu söyledi. Cami İmamı Ali Türk, “Ağza alınmayacak sözler söyledi. Ben arka kapıdan eve geçtim. Bu kişilerle yüz yüze görüşmem olmadı. Daha sonra kamera görüntülerini izledim. Beni arıyorlardı. Sanıklar beraber hareket ediyordu. Sanıklardan şikayetçiyim” dedi.
Sanıklar hakkında önceden verilen adli kontrol kararını devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 29 Aralık 2016 tarihine erteledi.
Dava sonrası adliye önünde basın mensuplarına açıklama yapan İmam Ali Türk, "15 Temmuz’da camiye yapılan baskından dolayı bugün hakim karşısına çıktık. Tabii ki adalete güveniyoruz, adaletin yerini bulacağına inanıyoruz" dedi.
O geceyi de kısa olarak anlatan imam Ali Türk, şunları söyledi:
"O gece, ezanı kesmemizi, susturmamızı, ışıkları kapatmamızı, bunaldığımız zaman ezan ve selaya sarılmamamız gerektiğine dair baskılar yapıldı. Biz de bunlarla ilgili davacı olduk. Bugün ilk duruşmamızda ifademizi verdik. O gece cami, Başbakan, Cumhurbaşkanı ve camiye hakarette bulundular."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.