Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15 Temmuz şehidinin ailesi Fetullah Gülen’den şikayetçi oldu

ANTALYA (İHA) – FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde görevli olduğu Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde darbecilerle girdiği çatışmada şehit olan 26 yaşındaki polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç’ın kendisi gibi polis memuru olan babası...

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2016 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2016 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ANTALYA (İHA) – FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde görevli olduğu Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde darbecilerle girdiği çatışmada şehit olan 26 yaşındaki polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç’ın kendisi gibi polis memuru olan babası Zeki Kılınç ve annesi Meltem Kılınç, Fetullah Gülen ve ABD’li subaylardan şikayetçi olarak savcılığa dilekçe verdi.
Emniyet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Polis Memuru Zeki Kılınç, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği şikayet ve dava dilekçesinde şüpheli olarak Fetullah Gülen’i suç tarihi olarak da 15 Temmuz darbe girişimi gecesini işaret etti. Davaya konu olan Gülen’in öldürmeye azmettirdiği ve anayasayı ihlal ettiği belirtilen dilekçede Kılınç, "Yapılan bu darbe girişimi sırasında insanlar canı pahasına karşı çıkmıştır. 246 vatan evladımız şehit olmuş 2 bin 400 insanımız ise yaralanarak gazi olmuştur. ABD tarafından hala korunup kollanan FETÖ lideri Fetullah Gülen tarafından yönetildiği ve bunun da bir azmettiricisi ve üst aklın olduğu anlaşılmıştır" dedi.
Hem Fetullah Gülen’den hem de ABD Genel Kurmayına bağlı subaylarından şikayetçi olduklarını da belirten Kılınç, dilekçede şu ifadelere yer verdi:
"Hiç kimsenin bir başkasına zarar vermesine ya da zarar vermeye kalkışması gibi bir özgürlüğü yoktur. Anayasamız ve kanunlarımız hukuka aykırılık teşkil eden bu tür eylemleri ile FETÖ terör örgütü lideri Fetullah Gülen’in darbe girişimi lideri ve azmettiricisi olması sebebiyle öldürme suçundan dolayı yargılanması gerektiğini belirtmek isteriz. TSK içindeki bir grup subayların Adana İncirlik gibi bazı bölgelerde görevli ABD askerleri ile birlikte hareket ettikleri kalkışmada uçaklara yakıt ikmalinde bizzat yer aldıkları da işlenen suçlara ayrıca yardım ve yataklık ettikleri de bilinmektedir."
Kılınç ailesi, dilekçelerine delil olarak da Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın emir subayı Yarbay Levent Türkkan’ın ifadesini, Muğla-Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yapılmak istenen suikastta yaralı olarak ele geçirilen Deniz Yüzbaşı Haldun Görmez’in ifadeleri ve savcılıklara ifade veren FETÖ örgütü komutanların itiraflarını gösterdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.