Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı

Bilecik’te düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programında duygu dolu anlar yaşanırken, duygulanan Türkiye’nin ilk başörtülü bayan Milli Eğitim İl Müdürü olan Fazilet Durmuş titrek bir sesle konuşma yaptı15 Temmuz...

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2016 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2016 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı
Bilecik’te düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programında duygu dolu anlar yaşanırken, duygulanan Türkiye’nin ilk başörtülü bayan Milli Eğitim İl Müdürü olan Fazilet Durmuş titrek bir sesle konuşma yaptı
15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi tarafından Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Programa, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hacı Mehmet İnce, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş,İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, vali yardımcıları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş örgütleri ve öğrenciler katıldı.
“15 Temmuz demokrasi zaferini bizzat canlı canlı yaşayarak tarihe şahitlik ettik”
Açılış konuşması yapan 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi Müdürü Sami Aygün, 15 Temmuz’un önemine değinerek, “Bugün burada şanlı tarihimizdeki en önemli noktalardan birini 15 Temmuz Demokrasi Zaferi’ni kutlamak ve şehitlerimizi anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Gururla, özgürce bu programı sağlıyor olmamızı, hayatımızı rahatça sürdürmemizi 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerine, gazilerine ve kahramanlarına borçluyuz. Tarihimizdeki nice kahramanlıkları hepimiz okuduk, anladık, öğrendik. Ancak 15 Temmuz demokrasi zaferini bizzat canlı canlı yaşayarak tarihe şahitlik ettik. O gece içimizdeki FETÖ hainleri ve dış destekçileri başlattıkları hain terör hareketiyle devletimizi yıkmayı vatanımızı baştan başa işgal etmeyi ve milletimizi yok etmeyi amaçlamışlardır. Her türlü donanımları vardı. Her şeyi hesap etmişlerdi ancak o büyük kahramanı Ömer Halisdemir’i hesap edememişlerdi. Hepimiz birlikle birbirimize destek olmalı, birbirimizi sevmeliyiz. Bir olmalıyız. Saflarımızı sıklaştırmalıyız ki bir daha bu hainler asla aramıza giremesin” dedi.
“1919’da İzmir İşgalinde ortaya çıkan bu ruh 15 Temmuz kalkışmasından sonra tekrar tekerrür etmiştir”
Türkiye’nin ilk başörtülü bayan Milli Eğitim İl Müdürü olan Fazilet Durmuş ise duygusal konuşmasında, Milli Eğitim Bakanlığı olarak 15 Temmuz gecesi kalkışmasından sonra bütün camialarıyla beraber, halkla birlikte, bütün öğretmenlerin meydanlarda yerlerini aldıklarını söyledi. Durmuş, sözlerine şöyle devam etti:
“15 Temmuz gecesi başlayan demokrasi nöbetleri biliyorsunuz ki 10 Ağustos gününe kadar devam etmiştir ve 7 Ağustos akşamı milyonlarca insanın katıldığı Yenikapı Mitingi ile taçlanmıştır. Gençlerimizden şunları asla unutmamalarını istiyoruz. Tarih her zaman tekerrürden ibaret. Mayıs 1919’da İzmir işgal edildiğinde de Halide Edip Adıvar camilerin minarelerinin altında binlerce insan toplayıp onlara hitap etmiştir. Şu sözleri çok önemli ve manidardır. ‘Ecdadımızdan aldığımız, ve şuan göklerde bize şahitlik eden ecdadımızdan aldığımız vatanı, bayrağı, milleti ihanet etmemek üzere bütün gücümüzle, gayretimizle çalışmalıyız’ demiştir. İşte 1919’da İzmir İşgalinde ortaya çıkan bu ruh 15 Temmuz kalkışmasından sonra tekrar tekerrür etmiştir. Siz gençlerimiz, bugünü bu anı canlı olarak yaşadınız, gördünüz ve şahitlik ettiniz. Bizler eğitim camiası olarak bu şahitlikler eşliğinde sizleri karakteri sağlam, soran, sorgulayan tarih ve kimlik bilinci gelişmiş, özgüven sahibi bireyler olarak çalıştırmak için tüm kadrosuyla sizlere hizmet etmek için hazırız. Başka bir vatanımız yok. Başka bir bayrağımız yok. Bunu da bizler önceki nesillerden devraldık. Bizler sizlere, sizler sizden sonraki nesillere daha iyi aktarabilmek için bütün gücümüzle çalışmalı ve gayret göstermeliyiz. Bu duygu düşüncelerle hepinize teşekkür ediyor, 241 şehidimizi minnetle anıyor, 2 bin 195 gazimize de Allah’tan acil şifalar diliyorum” dedi.
“Ruhu hasta birine kuru kuru bağlanmaları ülkemizi bir kaosun bir bölünmenin eşiğine kadar sürükledi”
Bilecik Valisi Süleyman Elban ise; salonu dolduran gençlere 15 Temmuz gecesinden bahsederek, “Siz gençlere her gün her dakika internette olan Dünyayı bizden daha çok daha hızlı takip ediyorsunuz. Uzun uzun 15 Temmuz gecesini anlatacak değilim. Çünkü burada da gözlerinizdeki ışıltıyı görüyorum. Bunu en az bizler kadar sizler de kavradınız, izlediniz, okudunuz. Daha iyi anladınız. Bunu eğer tekrar tekrar anlatmaya kalkarsak siz gençlerin aklıyla alay etmiş oluruz. O gece birey olamamış, birilerine körü körüne bağlanmış, evlat olamamış, vatandaş olamamış, ruhu hasta birine kuru kuru bağlanma dışında bu ülkede hiçbir kesime hiçbir kuruma ailesi dahil çevresine hiçbir aidiyet duygusu olmayan bir sapkın grup hunharca cinayetler işledi ve maalesef ülkemizi bir kaosun bir bölünmenin eşiğine kadar sürükledi. Ben 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere şuanda Suriye’de Güneydoğu’da hakkı rahmetine kavuşan şehitlerimizi, ondan önce hakkı rahmetine kavuşan şehitlerimizi buraların bize vatan olmasını sağlayan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ebediyete intikal etmiş gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şu dönemde Suriye’de Güneydoğu’da ve 15 Temmuz’da gazi olan gazilerimize Allah’tan şifalar mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum. Allah hepsinden razı olsun” dedi.
Göz yaşlarına hakim olmadı
Konuşmaların ardından şehitler için hatim duası edildi. Ardından protokol üyeleri başka bir programa katılacakları için salonu terk ettiler. Son olarak 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından oratoryosu izlendi. Oratoryo aralarında 15 Temmuz gecesi yaşananlar, Ömer Halisdemir adına düzenlenmiş ve o kara geceden objektiflere takılmış resim karelerinden oluşan bir slayt seyredildi. Son olarak İstiklal Marşı eşliğinde açılan dev Türk Bayrağı izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Bu sırada Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un gözlri yaşardı. Program sonunda yaş gözlerle sahneye çıkan Durmuş, “Öğretmenlerimize ve burada olan anne babalara hepiniz karşısında saygı ve minnetle eğiliyorum. İyi ki varsınız çocuklar. Sizlerle gururu duyuyorum” diyerek oratoryo gösteri yapan öğrencilerle tek tek toklaştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.