Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

14 Yaşındaki Kızla Sevgili Olan İmam Tutuklandı

Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde 14 yaşındaki kızla gönül ilişkisi yaşayan evli ve 2 çocuk babası imam, ’kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ’cinsel istismar’ suçundan tutuklandı.Geçtiğimiz Haziran ayında İğnebey köyüne imam...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde 14 yaşındaki kızla gönül ilişkisi yaşayan evli ve 2 çocuk babası imam, ’kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ’cinsel istismar’ suçundan tutuklandı.
Geçtiğimiz Haziran ayında İğnebey köyüne imam olarak atanan İ.A., göreve başladıktan sonra caminin yanına kız Kur’an kursu açtı. Köyde yaşayan Y.Y. ve F.Y. çiftinin 6 çocuğundan en küçüğü olan E.Y.’de (14) din dersleri almak için kursa gelmeye başladı. İddiaya göre E.Y. ile evli ve 2 çocuk babası olan imam İ.A. arasında mektuplaşma ile gönül ilişkisi başladı. Yaz tatilinin ardından Pamukpınar Yatılı Bölge Okulu 8’inci sınıfında eğitim görmeye başlayan E.Y. ile imamın ilişkisi daha sonra da devam etti. Okuduğu okuldan hafta sonları köydeki evine giden E.Y., imam İ.A. ile ara sıra gezmeye gitti. Bir hafta sonu otobüsle Sivas’a gelen İ.A. ve E.Y., kentte vakit geçirdikten sonra terminale geldi. Kentte bir süre daha kalmak isteyen İ.A., E.Y.’yi otobüse bindirerek Yıldızeli’ne dönmesini istedi. İ.A. ve E.Y.’yi terminalde okul öğretmeni görürken, kızını almak için okula giden baba Y.Y. de kızını okulda bulamadı. İlçeye dönen E.Y., okul öğretmenleri ve ailesine köy imamı ile aralarında bir süredir ilişki olduğunu itiraf etti.
Olayın ortaya çıkmasının ardından imam İ.A. karakola giderek teslim oldu. İmam İ.A., Yıldızeli Sulh Ceza Mahkemesi tarafından ’kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ’cinsel istismar’ suçlamalarıyla 18 Ocak’ta tutuklandı. İmam İ.A., Yıldızeli Kaymakamlığı tarafından 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun ilgili maddesi uyarınca görevinden de uzaklaştırıldı. Olay sonrası E.Y. ise ailesi tarafından okuldan alındı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.