Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

120 kiloluk Suriyeli birbirine bağlanan iple hayata tutundu

Adana’da serinlemek için sulama kanalına ayağını sokarken düşerek boğulma tehlikesi geçiren, yaklaşık 120 kiloluk Suriyeli şahsı polis ve vatandaşlar çevreden bulup birbirine bağladığı iple sudan çıkartarak kurtardı.Edinilen bilgiye...

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2016 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2016 09:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da serinlemek için sulama kanalına ayağını sokarken düşerek boğulma tehlikesi geçiren, yaklaşık 120 kiloluk Suriyeli şahsı polis ve vatandaşlar çevreden bulup birbirine bağladığı iple sudan çıkartarak kurtardı.
Edinilen bilgiye göre, Suriye’de süren iç savaştan kaçarak Adana’ya gelen Muhammed Ahmet (43), sıcak ve nemli havadan bunalınca Ziyapaşa Mahallesi’nden geçen DSİ’ye ait sulama kanalı kenarına geldi. Yüzme bilmeyen Ahmet, serinlemek için suya ayağını soktu.
Yaklaşık 120 kilo olan Ahmet bir an dengesini kaybederek suya düştü. Suda sürüklenmeye başlayan Ahmet’i bir süre sonra vatandaşlar fark etti. Bazı vatandaşlar Ahmet’i kurtarmak için sulama kanalına atladı ancak Ahmet aşırı kilolu olduğu için onu çıkartamadılar. Yaklaşık 1 kilometre sürüklenen Muhammed Ahmet, Bağlar Polis Merkezi önüne kadar geldi. Polis de durumu fark ederek hemen Ahmet’i kurtarmak için seferber oldu. Bu arada çevreden bulunan ipler birbirine bağlanarak kanala girip Ahmet’i tutmayı başaran vatandaşlara atıldı. Vatandaşlar Ahmet’i ipe bağladı. Daha sonra da Ahmet kıyıya doğru çekildi. Ancak Ahmet kilolu olduğu için karaya çıkarmak da güç oldu.
Vatandaş ve polisler Ahmet’i yan yatırıp yuttuğu suyu çıkarmaya çalıştı. Bir süre sonra gelen ambulansla Ahmet hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Görgü şahidi bir kadın, Ahmet’in kanala düştüğünü sonra suda sadece kafasının göründüğünü belirterek, gençlerin ve polisin kurtardığını anlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.