Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

10 Yaşındaki Demirhan Muş’ta Toprağa Verildi

MUŞ (İHA) – İstanbul’da kaybolduktan sonra cesedi bulunan on yaşındaki Demirhan Dir’in cenazesi, memleketi Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Mollakent köyünde toprağa verildi. Üç gün önce Esenyurt’taki evlerinden arkadaşlarıyla oynamak...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MUŞ (İHA) – İstanbul’da kaybolduktan sonra cesedi bulunan on yaşındaki Demirhan Dir’in cenazesi, memleketi Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Mollakent köyünde toprağa verildi. Üç gün önce Esenyurt’taki evlerinden arkadaşlarıyla oynamak için çıkan ilköğretim 4. sınıf öğrencisi Demirhan Dir’in cansız bedeni, Haramidere Köprüsü yakınlarındaki derede bulunarak Bulanık ilçesine bağlı Mollakent köyüne getirildi. Gece geç saatlerde köye getirilen cenaze, toprağa verildi.
"BOĞULMA OLDUĞUNU SANMIYORUM"
Baba Abdülkerim Dir, boğulma olduğunu zannetmediğini belirterek, çocukların ifadelerinin birbirini tutmadığını dile getirdi. Demirhan’ın 9 çocuğundan en küçüğü olduğunu belirten Abdülkerim Dir, “Üç arkadaşıyla beraber oynamaya gitmişler. Arkadaşlarına sordum Demirhan’ı gören var mı? ‘Yok’ dediler. En son bir arkadaşı ‘evet abi ben Demirhan’ı gördüm, gel onun yerini size göstereyim’ dedi. Çocukla beraber çok gezdik bulamadık. Sonra polise haber verdim. Polisle beraber gezdik. Sonra AFAD ekipleri geldi. AFAD’la birlikte gezdik, bir türlü bulamadık. Sonra eşim, arkadaşıyla gezen ailenin yanına gitti. Annesi demiş ki benim oğlum iki gündür hiç dışarıya çıkmamıştır. Sonra çocuğun yanına gittik, çocuk korkmuştu. Çocuk bizle beraber gösterilen yere geldi. Oğlumun elbisesi ayrı yerde daha sonra dereden çıkardılar. Çocukların ifadeleri birbirini tutmuyor ve giysileri suyun yakınında bir çukura saklanmış. Oğlum sudan çırılçıplak çıkarıldı" diye konuştu.
Anne mezarı başında hasta haliyle Kürt dilinde feryat ederek “Oğlumu kim öldürdü?” diye haykırdı.
Acılı aile, zanlıların bir an önce bulunmasını istedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.