Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

10 Milyonluk Atm Vurgunuyla Rezidansta Lüks Hayat Keyfi

Antalya merkezli 9 farklı ilde ATM’lere taktığı düzenekle başkaların ait banka kart bilgisini kopyalayıp bu kartlarla 10 milyon TL tutarında haksız kazanç elde eden 1 kişi suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan B.Ö.’nün, kiraladığı...

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
10 Milyonluk Atm Vurgunuyla Rezidansta Lüks Hayat Keyfi
Antalya merkezli 9 farklı ilde ATM’lere taktığı düzenekle başkaların ait banka kart bilgisini kopyalayıp bu kartlarla 10 milyon TL tutarında haksız kazanç elde eden 1 kişi suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan B.Ö.’nün, kiraladığı rezidansı kart kopyalama düzeneklerini ürettiği imalathaneye çevirdiği ve lüks bir yaşam sürdüğü öğrenildi.
Antalya Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde ATM’lere kredi ve bankamatik kartı kopyalama (skimming) cihazı yerleştirilerek vatandaşların kart bilgilerinin kopyalandığını belirledi. Antalya başta olmak üzere 9 farklı ilde yapılan çalışmalarda birbirleri ile bağlantılı olan 6 zanlı farklı tarihlerde yakalandı. Suçüstü yakalanan zanlılar, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ekipler, çalışmalarına ara vermedi ve tutuklanan bu 6 kişiye kart kopyalama düzeneklerini temin eden B.Ö.’yü iki aylık teknik ve fiziki takibe aldı. B.Ö., iki gün önce Burhanettin Onat Caddesi üzerindeki bir ATM’den sahte banka kartları ile çekim yaparken Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Arama yapılan B.Ö.’nün üzerinden 34 adet sahte banka kartları ve ATM’den çektiği yaklaşık 13 bin TL ele geçirildi.
EVİ İMALATHANE
B.Ö.’nün Konyaaltı ilçesinde lüks bir rezidans kiraladığı ve burayı kart kopyalamak için imalathaneye çevirdiği ve bugüne kadar yaklaşık 1000 farklı karttan 10 milyonluk vurgun yaptığı ileri sürüldü. B.Ö.’nün evinde ve otomobilinde yapılan aramada; çok sayıda ATM kart giriş yuvalarının yapımında kullanılan silikon kalıp, 2 adet dizüstü bilgisayar, 3 adet başkası adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı, 3 adet kart kopyalama cihazı, 77 adet manyetik şeritli kart, 2 adet hard disk, kalıptan çıkmış farklı modellerde ATM giriş yuvası, çok sayıda gizli kamera, kayıt düzeneği ve çok sayıda hafıza kartı ele geçirildi.
ÜNİVERSİTE MEZUNU
Üniversite mezunu, dini nikahlı ve bir çocuk babası B.Ö.’nün, 6 yıldır bu işi yaptığı ve 13 yıl kesilmiş cezası, 26 farklı dosyadan aranması olduğu öğrenildi. B.Ö.’nün bugüne kadar yaklaşık 1000 kişiden 10 milyonluk vurgun yaptığı ve parasının bir kısmını Avrupa’daki bir ortağına gönderdiği, lüks bir yaşam sürdüğü kaydedildi. Zanlının genelde bugüne kadar sadece kart kopyalama düzenekleri imal edip sattığı fakat, ekiplerin çalıştığı 6 kişiyi yakalaması nedeniyle kendisinin bu işi yapmaya mecbur kaldığı belirtildi.
Emniyet yetkilileri ATM’lerden işlem yapmak isteyen vatandaşları, başta kart şifrelerini klavyenin üzerini elleri ile kapatarak girmelerini, ikinci olarak kartın takıldığı yuvayı elleri ile çektiklerinde gevşeme oluyorsa işlem yapmamaları uyarısında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.