Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

10 Kişilik Kaypakkaya Eylemi

Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinden bir grup, İbrahim Kaypakkaya için anma eylemi düzenledi, ancak eyleme sadece 10 öğrenci katılabildi.Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinden bir grup, 43 yıl önce cezaevinde işkenceyle öldürüldüğü öne...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinden bir grup, İbrahim Kaypakkaya için anma eylemi düzenledi, ancak eyleme sadece 10 öğrenci katılabildi.
Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinden bir grup, 43 yıl önce cezaevinde işkenceyle öldürüldüğü öne sürülen İbrahim Kaypakkaya’nın ölüm yıl dönümünü gerekçe göstererek anma yürüyüşü düzenlemek istedi. Grup, toplanma yeri olarak Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Yemekhanesi önünü belirledi. Ancak Çevik Kuvvet ekipleri ve TOMA’ların önlemi nedeniyle uzun süre toplanamayan grup üyeleri daha sonra dağılarak başka yerde bir araya gelme kararı aldı. Olbia Çarşısı için havuz başında bir araya gelen ve sayıları yaklaşık 10 kişiyi bulan öğrenci grubu ellerinde getirdikleri "İbrahim Kaypakkaya ölümsüzdür" yazılı pankartı açıp saygı duruşunda bulundu.
Grup adına açıklama yapan bir öğrenci, İbrahim Kaypakkaya’nın ölümsüz olduğunu söyleyerek anma etkinliği yaptıklarını belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.