Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

10 hakim ve savcı adliyeye sevk edildi

ByLock soruşturması kapsamında gözaltına alınan Samsun ve ilçelerinde görevli 10 hakim ile savcı emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.Yargıdaki FETÖ yapılanmasına yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen...

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2016 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2016 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ByLock soruşturması kapsamında gözaltına alınan Samsun ve ilçelerinde görevli 10 hakim ile savcı emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Yargıdaki FETÖ yapılanmasına yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Türkiye genelinde ByLock programı kullandığı tespit edilen 189 hakim ve savcı için arama ve gözaltı kararı verilmişti. ByLock programı kullandıkları tespit edilen savcı ve hakimler, "FETÖ terör örgütü üyesi olmak ve örgüt adına faaliyette bulunmak" suçlarından gözaltına alınmıştı.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de, Samsun Bölge Adliye Mahkemesi’nde 2 hakim, Samsun Adliyesi’nde ağır ceza mahkemesi üyesi 1 hakim, Samsun İdare Mahkemesi’nde 1 hakim, Terme Adliyesi’nde 1’i kadın 2 hakim, Çarşamba Adliyesi’nde 1’i kadın 2 savcı ve 1’i ağır ceza mahkeme üyesi 2 hakimi dün gözaltına almıştı.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan hakim ve savcılar, sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.