Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 Günde 4 Dolandırıcı Yakalandı

Eskişehir’de dolandırıcılık suçundan aranan iki kişi, caddede yürürken suç unsurlarıyla beraber yakalandı.Edinilen bilgiye göre, Hacı Ali Bey Mahallesi Kırım Caddesi üzerinde 18-20 yaşlarında iki erkek şahsın etrafına bakınarak şüpheli...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2016 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de dolandırıcılık suçundan aranan iki kişi, caddede yürürken suç unsurlarıyla beraber yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Hacı Ali Bey Mahallesi Kırım Caddesi üzerinde 18-20 yaşlarında iki erkek şahsın etrafına bakınarak şüpheli hareketlerle yaya olarak gezindiği güven timleri, şahısları durdurarak Genel Bilgi Taraması (GBT) yaptı. Yapılan GBT sorgulamalarında M.I.’nin (17) “Dolandırıcılık” suçundan arandığı ve İ.Y.’nin (20) “Hırsızlık ve Dolandırıcılık” suçlarından kaydının olduğu tespit edildi.
Suç kaydı çıkan M.I.’nın yanında bulunan poşet içerisinde ise 18 adet 50 TL, 31 adet 100 TL, 3 adet 200 TL toplam 4 bin 600 TL ile 12 adet taşlı bayan yüzüğü, 2 adet ince altın kolye, 6 çift altın küpe, 2 adet bilezik çıktı. Yapılan ilk sorgulamada her iki şahsın çelişkili beyanlar vermesi üzerine dolandırıcılık olayının şüphelileri olabileceği değerlendirilerek soruşturma gereği için Asayiş Şube Müdürlüğü’ne intikal ettirildi.
AYNI YÖNTEMİ BAŞKALARINA DA YAPMIŞLAR
Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yaptığı araştırma sonucunda, M.I.’nın üzerinden elde edilen para ve ziynet eşyalarının N.A. isimli bayana ait olduğu tespit edildi. Bayan, şahısların yakalanmasından yaklaşık 2 saat öncesinde ev telefonunu arayan ve kendisini polis olarak tanıtıp savcı ile birlikte olduğunu söyleyen birinin, “Sizin bankadaki hesaplarınıza girilmiş. Bu şahısları tespit etmek için ikametinizde bulunan para ve ziynet eşyalarını bize teslim etmeniz gerekiyor” dediği, bunun üzerine evinin yakınında bulunan parkta, M.I.’nın yanında bulunduğu poşeti, kendisini polis olarak tanıtan İ.Y. isimli şahsa teslim ettiğini söyledi.
Olayı gerçekleştiren şahıslardan şikayetçi olan N.A., para ve ziynet eşyalarını tam olarak alırken, yakalanan şüphelilerin daha önce de A.D. (48) isimli bayanı da arayarak aynı yöntemle dolandırmaya çalıştıkları tespit edildi.
2 ŞÜPHELİ DE SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR
Öte yandan aynı gün içerisinde gece saatlerinde durumlarından şüphelenilerek takibe alınan A.T.(20) ile M.A.(20) isimli erkek şüpheliler, Ş.G.(74) isimli vatandaşı kendilerine polis süsü vererek dolandırmaya çalıştıkları sırada yakalandı.
Yakalanan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.