Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Asabiyim Türkiye!

Yazının Giriş Tarihi: 06.09.2020 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.09.2020 00:04

Dünyanın en sinirli ülkeleri sıralamasında Türkiye 6. sıraya yükseldi.

Türk basınında istatistik olarak yayınlandı. Dünyanın en sinirli ülkeleri başında Ermenistan geliyor. Arkasından Irak, İran, Filistin (işgal edilmiş topraklar) ve Morocco (Fas) geliyor. 6. sırada ise Türkiye var.  ardından  Nijer, Çad, Libya ve Pakistan geliyor.

Bu şiddet bütün toplumun başına bela olacak gibi giderek herkesi sarıp sarmalıyor. Ülke insanımızın giderek asabileşmesinin temelinde bir çok sebep yatıyor elbette bunların en önceliklisi ekonomik sıkıntılardır diye garanti verebiliriz.

İlk on listesine bakınca ister istemez üzülüyorsunuz, sebebi ise bu ülkelerin tamamının İslam ülkeleri olmasıdır. İslamiyet'in temeli Adalet ve hoşgörü dini olmasına rağmen, günümüz Müslümanları ise tam aksini yaşamakta ve yaşatmaktadır. Araştırılıp tez konusu olması gereken en büyük olaylardan birisi bu olmalıdır.! Bilim adamları bu konuyu net olarak gerekçeleri ile ortaya koyabilirse inanın insanlığa büyük hizmette bulunmuş olacaklardır.

Yine ilk on listesine farklı bir gözle bakarsak Türkiye bu listeye 6. sıradan girdiysede başka bir Türk devleti yok Günümüzde bağımsız olan 7 Türk ülkesi, yarı bağımsız olan 15 adet Türk devleti var. (Azerbaycan, , Kırgızistan KKTC, Kazakistan , Özbekistan, Türkiye, Türkmenistan, Çin'e bağlı Sincan Uygur Özerk Bölgesi, Şunhua Salar, Rusya'ya bağlı Altay Cumhuriyeti, Balkar, Başkurtistan, Çuvaşistan, Dağıstan, Hakasya, Karaçay, Tataristan, Tuva ve Yakutistan, Moldova'ya bağlı Gagavuzya, Karakalpakistan, Nahçıvan) Demek ki Türk devletleri Müslüman Ortadoğu devletlerin den  ve komşularından çok daha mutlu.!

Son yıllarda giderek artan boşanmalar da bunun bir nevi göstergesidir, işin temelinde yatan ekonomi bozukluğu, giderek eşler arasında tartışmanın alevlenmesine sebep oluyor, sevgi ve aşk ile bir araya gelip evlenmiş çiftler dahi artık günümüzde bu stresi kaldıramayarak, boşanma yolunu tercih edebiliyor, artık arada çocuk olması da eşleri o, kadar ilgilendirmiyor gibi.

Sabah erken saatlerde kalkıyorsanız işe giden insanımızın yüz ifadelerine dikkatli bakın, büyük çoğunluğu mutsuz ve asık suratla, düşünceli ve dalgın, adeta selam vermeyi unutmuşlar. Oysa bizim çocukluk ve gençlik dönemlerimizde insanlar sabahları yeni bir güne başlamanın tatlı heyecanı ile etrafına gülücükler dağıtır, selam verir selam alırdı. bu günleri görünce artık mazi diyebileceğimiz o mutlu günleri arar olduk.

Ülkede iktidarların kutuplaştırıcı değil kucaklaştırıcı politikalar izlemesi gerekir. Alınacak kararlarda muhalefet partileri ile geniş mutabakat sağlayarak alınan kararlar toplumun her kesimini kucaklamış olur ve bu kararların güzelliği toplumun en üst seviyesinden, en alt seviyesine kadar mutluluk halkası ile herkesi sarar, İşte ülke insanı geçmişte ki o güzel gülümsemesine tekrar kavuşur. Kavgalar da biter cinayetler de biter.

İnsan olarak doğma şansını yakalamış ve bu yüce mutluluğu yakalamış bireyleriz, dünya da güzellikleri yaşayarak bu hayattan göçüp gitmek isteriz. Her bireyin yaşam hakkıdır bu iktidarların işi güçlü devlet ve sağlıklı bireylerin yaşamasını sağlamaktır. Öyle çok zor da değildir bunları hayata geçirmek. Önce sağlıklı temel eğitim ile çocukluktan başlayarak kaliteli toplumlar yetiştirmeli, işte bu eğitimlerden geçen çocuklar büyüdüklerinde bu eğitimi yaşam alanlarına yansıttıkları zaman ülkemiz çok daha yaşanır olacaktır. İnsan olarak ve Türkiye sevdalısı bir vatandaş olarak ben ülkemi Dünya nın en sinirli ülkeleri arasında görmek istemiyorum.! Eminim sizlerde istemezsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.