Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Artık kazanmalıyız

Yazının Giriş Tarihi: 15.09.2018 00:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.09.2018 00:17

Alınan beraberliklerin artık galibiyetle taçlanması şart. Rizespor'dan 3 puanı alıp dönmeliyiz. Eminim Samet Aybaba öğrencilerini full motive hazırlıyordur. Bu deplasmandan alınacak puan altın değerinde. Maşallah çok iyi gidiyoruz. Takımın başarı grafiği yükseldikçe karanlık bulutlar da yavaş yavaş dağılıyor. Bu başarının devamlı olması önemli.

Hepimiz biliyor olmalıyız. Rizespor zor deplasman. Ama artık Bursaspor'da kolay lokma değil. Bursaspor'dan puan almak öyle kolay değil artık. Sahada mücadele eden hırs küpü futbolcular var. Samet Aybaba yeniden inşa ettiği takımın temellerini iyi atıyor.  Mili maç arasında yapılan iki farklı hazırlık maçında futbolcuların göz doldurması ise camiaya umut verdi. Artık yükseliş zamanı ve bunun için Rize'den istediğimizi alıp dönmeliyiz.

KAMBUR ARENA

Yok dünyanın en iyi stadıymış, eşi benzeri yokmuş. Bırakın bu martavalları. Ne dünyanın en iyi stadı ne de eşsiz benzersiz. Timsah Arena bence Bursa’nın sırtında kocaman bir kambur. Kimse da aksini iddia etmesin. Bana kimse yutturamaz. Stada gelmesi bir dert, çıkması ayrı bir dert. Basın tribünü desen felaket. İnternet Nuh nebiden kalma. Bir fotoğraf göndermek için emin olun 20 saç teli dökülüyordur kafamızdan. Şantiye görünümündeki Timsah Arena’nın zemininden hem Samet Hoca, hem de konuk takımların teknik direktörleri şikayetçi. Bu konuda bir düzeltme şart. Kimse bunun üstadı çimleri futbola yakışır hale getirmeli.

Tarihe geçtik nasıl mı? 7 yıldır bitirilemeyen, ne zaman bitirileceği konusunda da kimsenin bir fikre sahip olmadığı Timsah Arena inşaatıyla. Bitmeyen stad yapmışlar. Ah Recep Altepe ah. Sen niye girdin bu işlere bilmem ki. Bak şu hale. Başkanlık bitince sorumluluk da bitiyor değil mi? Bu işin bir de vebali var. Ondan kaçamazsın. Ben Timsah Arena'ya yeni bir isim koyuyorum. "Kambur Arena". Hem Büyükşehir Belediyesi'nin hem de Bursa'nın sırtında kocaman bir yük. Ve bu yükten ne zaman kurtulacağımız da belirsiz.

    MAÇ GÜNLERİ KABUSU YAŞIYORLAR

Hala daha söylüyorum. Stadın o bölgede yapılması çok büyük hatadır. Orada ciddi bir sorun daha var ki umarım çok farklı şekilde kendini göstermez. Mahallenin ortasına stadı getirip koyarsanız, orada yaşamlarını sürdüren vatandaşları da işkencenin ortasına atmış olursunuz. Maç günleri yaşanan o kargaşayı, kim evinin dibinde yaşamak ister? Bağıranlar mı dersiniz, alkol alanlar mı dersiniz, sigara izmaritlerini yedikleri içtiklerinin çöplerini evlerin bahçelerine atanlar mı dersiniz? Tuvaletlerini evlerin arka bahçelerine yapanlar mı dersiniz? Ciddi ve giderek de büyüyen bir sorun. Vallahi empati şart. Kim ister? Hanginiz tepki vermezsiniz söyleyin? Sokak aralarına yaşanan manzara kangren olmadan müdahale şart ama nasıl?

Stadı bir an önce bitirip yaşayan bir alan haline getirirseniz mahalle aralarında yaşana bu rezilliklere de noktayı koymuş olursunuz. Çözüm stadın bitirilmesinde. Maça gelen insan, insan. Yemek yiyeceği restoranı yok. İhtiyacını gidereceği tuvaleti yok. Oturacağı sohbet edeceği, kahve içip çayla sohbeti süsleyeceği kafeleri yok. Tamam mahalleli perişan, yüzde yüz de haklı. Ama taraftar da onlar kadar perişan. Atatürk Stadyumu'nu yıktınız iyi halt ettiniz. Yanlış yaptınız yanlış. İnsanlar ne güzel Altıparmak'tan yürüyerek stada iniyorlardı. Şimdi binbir zorluklarla stada ulaşmaya çalışıyorlar.

Ama vallahi durum çok da iç acıcı görünmüyor. Başkan Alinur Aktaş, stadın bitirilmesi için 12 milyon TL'ye ihtiyaçlarının olduğunu açıkladı. E bu para belediyede yok. Havadan da gelmeyeceğine göre. Bu stadın bitişi yakın zamanda mümkün görünmüyor. Kısacası hem mahalleli hem de taraftar kabus yaşamaya devam edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.