Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara’ya Bursa’lı Bürokratlar…

Yazının Giriş Tarihi: 09.07.2019 01:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.07.2019 01:27

Ve Ankara, Bursa’nın sesini duydu. Kuruluştan Kurtuluş’a emeği büyük kent Bursa’nın Ankara’da yokluğunu ifade etmekten yorulduğumuz bir dönemde peş peşe sevindirici haberler aldık. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün yayınladığı kararname ile Bursa çifte müjde aldı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yardımcılığına 25 ve 26’ncı dönem Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan ile Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş atandılar.

Bursa’nın Ankara ile bağlarının güçlenmesi açısından kritik öneme sahip atamalar aynı zamanda kentin sesinin duyulduğunun göstergesi olması açısından da değerli. 1967 Trabzon doğumlu olan Birkan, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Akademisini 3. sınıfta bırakarak, 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı. 1992 yılında mezun olduktan sonra avukatlık yapmaya başladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi yıllarında Millî Gençlik Vakfı bünyesinde çalışmalar yürüttü. Bursa’da Refah Partisi ile siyaset yaşamına dâhil olan Av. Zekeriya Birkan, MÜSİAD ve Bursa MAZLUMDER üyeliği, Fazilet Partisi Nilüfer Kurucu İlçe Başkanlığı yaptı. 1999 Yerel Seçimlerinde Nilüfer İlçesinde Belediye Başkan Adayı olarak seçimleri katıldı. Siyasette hızlı bir yükseliş süreci yaşayan Birkan, 2002 yılında Saadet Partisi ile siyasi hayatına devam etti. 2003 yılında ise AK Parti Nilüfer ilçe delegesi seçildi. 2004 Yerel Seçimlerinden sonra, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hukuk Danışmanlığı görevinde bulundu. 2004 yılında Bursaspor yönetimine seçildi. Bursa İlim Yayma Cemiyeti yönetim kurulunda 3 dönem görev yaptı. Bursa Birlik Vakfı üyesi olan Zekeriya Birkan, 2010-2012 yılında Bursa Baro Başkanlığına seçildi. 2007 Genel Seçimlerinde Ak Parti Bursa Milletvekilli aday adayı olan Zekeriya Birkan, 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili olarak meclise girdi.

Bursa ile özdeşleşen samimi duruşu ve Milli Görüş kültürünün özgün yapısını bünyesinde barındıran Zekeriya Birkan, hem hukuk camiasında hem de vatandaşlar nezdinde kendisini kanıtlayan mütevazı bir duruşa sahip. Evli ve 3 çocuk babası olan Birkan’ın yeniden döndüğü siyasette mesleki anlamda zirve bir noktada görev alması Bursa adına da önemli bir başarı olarak kayıtlara geçti.

Bursa’dan Adalet Bakan Yardımcısı olarak atanan bir diğer isim ise, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş. 1973 Sivas Yıldızeli doğumlu olan Kuş, 1997 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Sırasıyla Şebinkarahisar, Çelikhan, Dursunbey, Silivri Cumhuriyet Savcılığı ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevlerini yürüten Uğurhan KUŞ son olarak Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde bulunduktan sonra Bursa Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaparken Adalet Bakan Yardımcısı olarak atandı. Adalet Bakan Yardımcısı olan Uğurhan Kuş, evli ve 3 çocuk babası.

Adalet Bakanlığı içerisinde sevilen bir bürokrat olmasının ötesinde kentle kısa sürede güçlü bağlar kuran Uğurhan Kuş, Bursa Adliyesi’nde sevilen bir Cumhuriyet Başsavcısı olarak zor günlerin adamı oldu. Abdulkadir Şahin’in Bursa Adliye Bölge Mahkemeleri Başkanı olmasının ardından göreve gelen Uğurhan Kuş, genç yaşta meslek basamaklarını hızlı tırmanırken devlet adamı duruşunu hiç bozmadı. Bursa Adliyesini Avrupa kriterlerine taşıyan adımları atan Denetimli Serbestlik Birimini güçlendiren Kuş’un ataması teşkilatta sevinç yarattı.

Bursa’nın gücünü her daim sandıkta yanında gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararnamesi ile Ankara’da görevlendirilen bürokratlar ile kentin Ankara’da ki gücü arttı. Ankara’ya adeta payitaht güneşi doğdu yorumlarını alan bu atamaların Bursalılarca sevinçle karşılandığını ifade etmekte fayda var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.