Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara’nın gündemi ekonomi

Yazının Giriş Tarihi: 07.11.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.11.2019 00:00

Türkiye’nin kalbi Ankara’ya önceki gün güçlü bir ziyaret gerçekleştirdim. Ak Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç’ın ev sahipliğinde gerçekleştirdiğim Türkiye Büyük Millet Meclisi ziyaretimde gündem başlıkları fazlasıyla değerliydi. Bir günde bitiremeyeceğim bir yazı dizi ile Ankara’dan Bursa’ya izdüşümleri sizlerle paylaşmak istiyorum. İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ile partisinin genel kurulu sonrası ayaküstü bir sohbete imza attık. Kendisinin daveti üzerine İYİ Parti Genel Kurulu’na katılacaktım ama yoğun Ankara trafiği, bizi TBMM’ye tam zamanında ulaştıramadı.

Türkiye’nin gündeminde erken seçim olmadığına vurgu yapan Tatlıoğlu, “ekonomi başta olmak üzere istihdam merkezli sorunlara eğilmek zorundayız. Türkiye’nin normalleşmeye ihtiyacı var” diyor. Yine benzer bir cümleyi CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal’dan duyduk. Tarımsal öncelikli yatırımların güçlendirilmesi ve yerli tohum ile gıda konusunda çiftçinin önünün açılmasına değinen Sarıbal, “iktidar çöken sektörler sonrasında gıda konusunu yeniden gündemine aldı. Geç kalınmış bir adım. Köylümüzün ve çiftçimizin kalkınmasını sağlamak zorundayız” diyerek önceliğin tarım ekonomisine verilmesi gerektiğini vurguladı. 

Bursa Milletvekillerimiz ile çay kahve sohbetinde konuşabildiklerimiz fazlasıyla sınırlı oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Salı günü yoğunluğu ve ziyaretçi akını arasında yine de verimli sohbetlere imza attık diyebilirim. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu ile terörle mücadeleden ekonomiye çok özel ve geniş bir sohbete imza attık. FETÖ mücadelesinde daha üst noktalara erişilmesini ve ekonomi anlamında eğitim merkezli adımlar atılması gerekliliğini vurgulayan Vahapoğlu ile olan koyu ve samimi sohbetimizi yarın ki köşe yazımda değerlendireceğim. Ak Parti Bursa Milletvekilleri Atilla Ödünç, Hakan Çavuşoğlu, Muhammet Müfit Aydın, Vildan Yılmaz Gürel, CHP Milletvekilleri Erkan Aydın ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile yaptığımız sohbetlerde de gençlik, adalet, ekonomi, sağlıklı gıda ve huzur kavramlarını değerlendirme fırsatı bulduk. Elbette yarın ki yazımda onlarla olan sohbetlerimizin de gündeme yansımalarını aktaracağım. Bursa Milletvekillerimizinden bahsederken danışmanlarından bahsetmemek olmaz. Milletvekillerimizin danışmanlarını Bursa ve Bursa’dan gelen misafirlerle yoğun ilgili görmek güzeldi. İYİ Parti Milletvekili Tatlıoğlu’nun Meclis Danışmanı Müge Erkilet, TBMM’ye girişimizden Ahmet Kılıç’a gidene kadar olan süreçte hem bizlerle hem de Bursa’dan gelen 62 kadın vatandaş ile ilgilenerek güçlü bir performansa imza attı. Erkilet başta olmak üzere tüm Milletvekili danışmanlarına ayrıca teşekkür ediyorum. 

Kılıç, “hedefimiz güçlü ekonomi”

Bilindiği üzere Ak Parti’yi son dönemde yakın markaja aldık. Bursa başta olmak üzere Türkiye genelinde Ak Parti’de ciddi bir hareketlilik gözlemliyoruz. Bir yanda Ahmet Davutoğlu diğer yanda Ali Babacan’ın parti kurma girişimlerinden en çok etkilenen siyasi oluşum Ak Parti. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde akşam yemeğinde geniş bir sohbet imkânı yaratan Ak Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, ekonominin Ak Parti’nin ilk hedefi olduğunu vurguladı. Genç nüfusun artmasının ötesinde Ak Parti iktidarları döneminde eğitim alanında yapılan yatırımların gençlerin bakış açısını değiştirdiğini ifade eden Kılıç, “eski Türkiye’yi kimse hatırlamak bile istemiyor. Ülkemiz Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın engin vizyonu ile yüzyıllık bir değişim süreci yaşadı ve yaşamaya devam ediyor. Sadece 17 yılda yerli ve milli teknoloji ile güçlü bir ekonomi inşa ettik. Birileri ısrarla Ak Parti hükümetlerimizi eleştiriyor. Yerli ve Milli vurgusunu gölgelemek istiyor. Ak Parti hükümetleri dönemlerinde kurulan Üniversiteler ve Liseler ile diğer eğitim kurumları sayesinde bugün doktorlarımız, avukatlarımız, mühendislerimiz birçok ayrı alanda uzmanlaşarak yetişiyor. Savunma sanayinde yerli imkânların ötesinde, yerli mühendisler ve bilim insanlarımız ile başarılamaz denilen her şeyi başardık. Gençlerimizin ticarette önünü KOSGEB başta olmak üzere Ticaret ve Sanayi Odalarımız eliyle açarak ticareti güçlendirdik. Esnaf ve Sanatkârlarımızın teknoloji ile buluşmasını sağladık. Bankacılık ve finans yatırımlarımız ile parayı sadece bir kısım insanın bulmasını engelledik. Eskiden borç isteyecek kimse bulamazken şimdi kamu bankalarımız ile ev, araba satın alınıyor ve hatta fabrikalar kuruluyor. Ancak bunları yeterli kabul etmemiz asla beklenmemelidir. Bizim asıl hedefimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi Türkiye’yi öncelikle 2023, sonrasında 2071’e hazır hale getirmektir” diyor. 

Bursa’nın en genç ve dinamik siyasilerinden olan Ahmet Kılıç, mütevazı kimliğinin ötesinde Erdoğan’ın keşfettiği ve ülke siyasetine kazandırdığı ilk isimlerden olması açısından da önemli bir siyasi marka diyebiliriz. Ak Parti’nin Bursa’da gençlik kadrolarını kuran ve seçimlerde genç varlığını kentte gerçekleşen mitinglerde yerelden ulusala her kesime yansıtabilen Kılıç’ın yeri halen doldurulamıyor… Ak Parti’de bugün ısrarla vurgu yapılan genç ifadesi, belki de parti içerisinde yaşanan siyasi eksikliği de ortaya koyması açısından önemli. Teknokrat Bakanlar ile siyasi anlamda güç kaybeden Ak Parti’nin yeniden siyaseti bilen isimleri üst makamlarda görevlendirmeye ihtiyacı var diyebiliriz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.