Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankaragücü efsanedir

Yazının Giriş Tarihi: 26.05.2018 02:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.05.2018 02:36

Çocukluğumuzda İstanbul takımlarıyla birlikte yaşadığımız şehrin takımını bir de Ankaragücü’nü bilirdik. Neden çünkü Ankaragücü her şeyden önce taraftarıyla var olan bir takım. O taraftar da zaten Ankaragücü’nü Ankaragücü yapan en önemli değer.

Taraftarın ne demek olduğunu bu sezon bir kez daha gösterdiler bize. Eğer onca sıkıntıya rağmen Ankaragücü alnı ak, başı dik bir şekilde süper lige çıktıysa bu, camianın bileğinin kolay kolay bükülemeyeceğini gösteriyor.

Ne kadar zor bir sezondu Ankaragücü için. Yokluklar içinde... Bırakın para almayı, işin moral motivasyon kısmı çok önemliydi. Ama pırıl pırıl isimlerden oluşan Ankaragücü’lü futbolcular hocaları İsmail Kartal’la birlikte bir onur mücadelesi başlattılar ve kazandılar. Yönetimin iyi niyetini asla es geçmemek lazım.

Hep söyleriz ya başarı için halkaların birbirine geçmesi lazım diye. Teknik heyet, futbolcu, yönetim üçgeni tamam. Ancak başarıda en önemli halka Ankaragücü taraftarıydı. Ligin ilk maçından son maçına kadar, içerde dışarıda, hangi şartta olursa olsun takımlarının yanındaydılar ve kesinlikle on ikinci adamdılar. Hatta birinci adam. Ankaragücü denince önce taraftarını yazacaksın sonra takımı yazmaya başlayacaksın.

Liverpool’u Liverpool yapan sloganı hepimiz biliriz “you will never walk alone” asla yalnız yürümeyeceksin... Liverpool denince akla hemen bu slogan ve binlerce Liverpool taraftarının bu tezahüratı geliyor. İşte Ankaragücü denince de yazımın başında belirttiğim çocukluk yıllarımdan hafızama kazınan şu tezahürat geliyor aklıma: Biz Ankaragücülüyüz…

O günlerden bugünlere, hangi ligde oynarsa oynasın taraftarıyla büyüyen taraftarını büyüten bir kulüptür Ankaragücü. Dediğim gibi lig farketmez. Eğer kendinize bir hobi arıyorsanız gidin tarafsız gözle Ankaragücü taraftarını ve Ankaragücü’nün maçlarını izleyin. Taraftar takım bütünlüğünü görünce hobi olarak başlayan iş tutkuya dönüşür eminim. Bu şekilde zaman geçirmek için maça gidip de Ankaragücü taraftarı olan çok arkadaşım var.

Şimdi hedef Süper Lig. Diyeceksiniz ki Süper Lig’e çıktık ya. Hayır iyi okuyun, iyi anlayın. Hedef Süper Lig... Yani Ankaragücü’ne Süper Lig şampiyonluğu yakışır. Hedef bu olmalı. İyi bir yapılanmayla, birkaç yıl içinde böyle bir başarı neden olmasın. Taraftarsa taraftar, potansiyelse potansiyel, tesisse tesis her şey var. Ligleri bir bir tırmanırken ve süper lige gelirken yolun ne kadar meşakkatli olduğunu en iyi Ankaragücü camiası bilir. Aşılamayacak zorluklar olmadığını da gösterdiler. İyi bir yapılanmayla Ankaragücü’nün yakın gelecekte şampiyon olmasını istiyorum. Olmalı. Yakışır hem de çok yakışır.

Yıllar önce Trabzonspor’un açtığı ve Bursaspor’un devam ettirdiği Anadolu’dan şampiyon serüveni devam etsin istiyorum.

Ankara’dan birkaç takım olacağına bir takım olsun ama şampiyonluğa oynasın istiyorum. İzmir’den de öyle. Yıllarca koca İzmir bir şampiyon çıkaramadı. Bırakın şampiyon çıkarmayı bir bir alt liglere düştüler. Bizim şehirlerimiz maalesef birkaç takımı kaldırmıyor. Ankara, İzmir örneklerine Adana’yı da ekleyelim. Bakın yıllar önce Konya iki takımını birleştirdi ve bugünkü Konyaspor ortaya çıktı. Kupayı kazandı, Avrupa’da oynadı.

Demek istediğim şu Ankara’dan bir şampiyon çıkmalı artık. Süper Lig şampiyonu. Bu takımda Ankaragücü olacaktır. Hangi Ankaragücü’lüler şimdi haykırın. Bir, iki, üç: Biz Ankaragücülüyüz…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.