Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara’da aylardan Kasım, günlerden Bursa

Yazının Giriş Tarihi: 21.11.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.11.2019 00:00

Önceki gün deyim yerindeyse Bursa, başkente adeta bir çıkarma yaptı.

Kalabalık bir Bursa Basını ile sabahın ilk ışıklarında Ankara'daydık.

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. Bursa için önemli bir gelişme yaşandı. Benzerine daha önce hiç rastlamadığımız bir protokole şahit olduk.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na vardığımızda Bursa'da yıllarca Spor İl Müdürlüğü yapmış ve Bursa’ya güzel hizmetler yapan, bugünlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcılığını yürüten Süleyman Şahin karşıladı bizi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda düzenlenen toplantıya,Bursa’nın bir çok spor projelerinin; tamamlanması, yenilenmesi ve yeni tesislerin kazandırılması amaçlanan protokolde, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ankara’da Bursa’yı temsil eden Bursa milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve ilçe belediye başkanları hazır bulundu.

Ankara’da düzenlenen protokoldeki kareyi ele aldığımızda Bursa’yı yönetenlerin hepsinin o masada olması, Bursa için ciddi, heyecanlı ve çalışan bir ekibin iş başında olduğunu gördük.

Bu bağlamda tarih, turizm, kültür, sağlık kenti ünvanına sahip Bursa artık spor kenti olma yolunda da ciddi bir yol katedecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu geçen ay Yıldırım’da Naim Süleymanoğlu’nun adının verildiği dev bir spor kompleksini açmaya gelmişti. O açılışın ardından Kasapoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Millletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları ve AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ile biraraya gelerek, Kasapoğlu'na yatırım talepleri sunuldu. Ve Kasapoğlu, tüm talepleri yerine getireceğine söz verdi.

İşte verilen o müjdeler ve Bursa’nın talepleri için başkent Ankara’da imzalar atıldı.

İmzalanan tarihi protokolde yaklaşık 800 bin dinamik genç nüfus potansiyeline sahip bir Bursa için önemli bir aşama…

Bu protokol ile Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 70 Milyon TL bakanlık desteği gelecek. Bu yatırım ile öncelikli olarak, Merinos Stadyumu zemin yenilemesi,  Atıcılar Futbol sahasının zemin yenilemesi, Vakıf Kent Parkı içindeki spor tesisleri, spor salonu ve kamp merkezi inşaatının tamamlanması, Kestel Alaçam Gençlik Kampı, Akçalar Sentetik Yüzeyli Futbol Sahası, Mustafakemalpaşa Gençlik ve Sosyal Yaşam Merkezi inşaatı gibi projeleri kapsayacak.

BUGÜN GÜNLERDEN BURSA

‘Bugün günlerden Bursa’ diyerek sözlerine başlayan Bakan Kasapoğlu, Bursa’ya ayrı bir önem verdiklerine vurgu yaptı. Bu bağlamda açılışını yaptığı Naim Süleymanoğlu spor Kompleksi için de Bursa’ya yakışan, gerek gençlerin, gerek tüm kategorilerdeki sporcuların, gerekse de kadınların faydalanabileceği bu tesis olacağını ve burayı Bursalılara kazandırmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.

Bakanlık, her bireyi sporla buluşturma gayreti içinde. Yeni bir misyon ve vizyon ile günün her saatinde halka hizmet edecek projeleri hayata geçirmek için de tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da da önemli projelere yer vermiş.

Kasapoğlu, “bu gençlik yatırımları ve sportif tesisleri ile değerli Bursa halkının emrine sunacaklarını” söyledi

Bursa’da onlarca yatırımı hayata geçireceğiz diyen Bakan Kasapoğlu, Bursa’ya ayrı bir değer verdiklerinin de altını çizdi.

Bakanlık binasında gerçekleşen Protokol ile başta Bursa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçelerin tamamı bu yatırımlardan pay aldı diyebiliriz.

Bu bağlamda yatırım pastasında en fazla payı ise, 14 milyon 500 bin TL ile Mehmet Kanar'ın başkanı olduğu Mustafakemalpaşa Belediyesi alırken ardından 8 milyon 500 bin TL ile Ali Özkan'ın başkan olduğu Karacabey Belediyesi aldı.

Özetle biz de burada, spor şehri Bursa bu imzayla spora doyacak. Bursa’ya katkı sunan, sunmak için emek veren herkesi tebrik ediyor, daha güzel bir Bursa dileğiyle başarılar diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.