Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara'da Bursa Yok!...

Yazının Giriş Tarihi: 25.11.2018 00:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.11.2018 00:07

Yine en ağır eleştiriler ile üzerinize gelmek, yine en sert cümleler ile sizi kendinize getirmek istiyordum. Oysa, artık bir anlamı yok! Ankara'ya yaptığım ziyaretlerin en alevlisinde üşüdüm. 7 milyonluk Ankara'da 3 milyonluk Bursa'yı göremedim. Anlayacağınız Ankara'da Bursa yok!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın göreve devam kulisinden tutunda Bursa'ya dair çok şeyi konuşma fırsatı buldum Ankara'da. Siyasetin ve devletin merkezinde gördüm ki, Milletvekilleri ve 1-2 üst düzey siyasetçi dışında Ankara'da Bursa adına hiçbir şey yok. Bir de son dönemde kendi haline bırakılan Bursa Evi adı altında bir yapı var!

Peki, neden böyle düştü Bursa? Koskoca payitaht neden Türkiye'nin başkenti Ankara'dan kendisini böylesine sildirdi? Burada tüm suçlu Bursa'nın sözde büyükleri mi? Yoksa bir türlü büyüyemeyen veyahut rantı kendisine devşirmek adına kenti küçültenler mi?

Ankara'da kaç genel müdürümüz var? Kaç kurumun en üst yöneticisi Bursa'dan? Sadece siyaset adına söylemiyorum bu cümleleri. Velev ki, siyaset adına da pek kalabalık bir varlık gösteremiyoruz Ankara'da. Ak Parti'de en fazla 3 kişi, CHP' de 5 kişi, MHP'de 1 kişi diğerlerinde işte o kadar. Anlayacağınız toplasak 20 kişi çıkmıyor Ankara'da, Bursa!

Ankara'da ki siyasilere veyahut kamu yöneticilerine sordum Bursa'yı. Kentin kendine bile zor yettiğini ülke katma değeri adına varlık gösteremediğini söylediler. Anlayacğınız Türkiye'nin nüfus bakımından 4'ncü, ihracat bakımından 2'nci kenti olmak yetmiyor! Devlet ve siyaset adına öncelikli kentler İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Diyarbakır ve Trabzon ki bunu da Karadeniz bölgesi diye toparlıyorlar. Bursa ilk akıllara gelen şehirler arasında bile yok. Çünkü Bursa, bir türlü kendi kabuğunu kıramayan bir kent. Bakınız kendi içerisinden 2 milyon nüfusu içerisinden Büyükşehir Belediye Başkanı bile çıkaramıyor. Ankara'da kaç Bursalı var en üst makamlarda veyahut Bakan makamında?

Velev ki, tüm bu gerçekler ışığında artık Bursa kasaba, İnegöl şehir demeliyiz diye düşünenlerdenim. İnegöl, son 15 yılda çok büyüdü. Hatta il olmayı hak etti! İnegöl, Bursa'nın önüne o kadar geçti ki, Bursa'yı artık İnegöl yönetir oldu. Bu büyük bir başarı hikayesi. Önce merhum Hikmet Şahin sonrasında Milletvekili Hüseyin Şahin bugün ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Ayhan Salman. Peki, Bursa denildiğinde kim akla geliyor? Bakınız Bursa Ticaret Borsasını bile Karacabeyli Özer Matlı yönetmiyor mu? Bursa'nın en güçlü ve dinamik holdingleri arasında küresel çapta adını duyuran ve de kentin merkezine dev bir bina diken Karacabeyli Matlı ailesi yani Matlı Holding değil mi?

Ne oldu Çağlar Holding, Sönmez Holding diye ifade ettiğimiz güçlü değerlere? Ne oldu Bursa'nın güçlü markalarına? Bursa, Ankara'da yok! Öyle yok ki, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu bile Ankara'ya sessiz sedasız gitti. Düşünün Bursa'nın tek bir ilçesi Osmangazi bile onlarca kentten ve hatta Avrupa ülkesinden yüzölçümü ve nüfus olarak büyük olduğu halde başkanının kim olacağı ilgilendirmiyor Ankara'yı.

Kısacası, Ankara'da Bursa yok! Peki, Bursa'yı böyle 'YOK' edenler nerede?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.