Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı

Yazının Giriş Tarihi: 10.07.2018 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.07.2018 00:02

Benim haftam Salı günleri başlıyor; bu haftanın ilk yazısında Bursa’da ki bir güzelliği anlatayım da hepimizin haftası iyi başlasın

Bursa her yıl Altın Karagöz Halk Danslar Yarışması ev sahipliği yapıyor. Bu yıl çıta 32.yıla yükseldi.Bursa Festivali de 57.yılında…

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından hayata geçirilen etkinliğin bu yıl ki konuk ülke sayısı da 21

Düzenlenilen yıl ve katılımcı ülke rakamlarına bakılınca Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın nasıl güçlü bir organizasyon olduğu hakkında başka cümleler kurmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum.

7 -12 Temmuz 2018 tarihleri arasında yapılan organizasyonun ilk iki gününe  ben de tanıklık ettim.

Bizimkileri derhal ayırıp baş köşeye koyduktan sonra diğer ülkeleri izlemek çok daha keyifli oluyor.Çünkü hiçbir ülkenin bizim halk oyunlarımız ve onları sunan gençlerimizle aşık atmasının mümkün olmadığını düşünüyorum.

Çocukluğum ve gençliğimde  çok istesem de bu konuda ki yeteneksizliğim prangasına takılıp bir türlü halk dansları ekipleri içerisinde yer alamamış ancak dedem müzik öğretmeni Hüsnü Ortaç’ın Bursa ya dair pek çok halk türküsünün derleyicisi ve halk danslarının fidanını dikenlerden biri ve eşimin zamanında milli bir folklor oyuncusu olmaları hasepleri ile fena da bir izleyici sayılmam.

Ha birde bu yıl ki SİVİL GÜNDEM  FARK YARATANLAR 2018’in halk dansları kategorisinin adayını da aradığımı da fısıldayayım.(Sanırım buldum da)

Ülke gündemi ağır.İnsan bazen mola istiyor.Biraz soluklanmak bu toz duman arasında hayatın renkleri hala yerlerinde duruyorlar mı diye bakmak.Karagöz Halk Dansları Yarışması bu mola için çok güzel bir fırsat.Ben baktım duruyorlarmış içim serinledi.

Organizasyonun perde arkasında Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV)var.

Elbette ayrı paragrafı hak ediyorlar;

Bursa Valiliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın öncülüğünde 1 Ocak 1988 de resmi faaliyetlerine başlayan, Bursa Kültür Sanat Ve Turizm Vakfı, Bursalı 89 sanatçı, iş adamı, hükümet görevlisi, akademisyen ve dernek başkanının bir araya gelmesi ile kurulmuş ve kısa zamanda Bursa’nın Kültür, Sanat ve Turizm hayatına yön veren en önemli aktörlerinden biri olmuş.

Var oluş nedenlerini ‘‘Ortak bir kent kültürü oluşumuna ve hemşerilik bilincinin gelişimine katkıda bulunabilmek, kültürel ve sanatsal etkinlikleri kentin geleneksel dokusuna uygun düşebilecek zaman ve ortamlarda kent halkına sunmak.’’

Ufuk çizgilerini, “Kentin kültürel arzının genişlemesine paralel olarak, süregelen festivalleri geliştirmek ve yenilerini ekleyerek sanatın iyileştirici gücünü yansıtmak,sanatın birleştirici gücü ile farklı ülkelerden ve kültürlerden insanları bir araya getirerek toplumların kaynaşmalarına ve kültürel değerlerini paylaşmalarına katkıda bulunmak,dünya çapında gerçekleştireceği özgün ve yenilikçi projeler ile topluma sanatın geliştiren gücü nü aktarmak ve Ortak evrensel değerler oluşturmak’’

Hizmet Politikalarını ise  “Yaptığımız her işte kültürlerarası dostluk ve barış duygularına katkıda bulunmayı gözetiriz, toplumun her kesimine ulaşırız, dürüstlük ve güven içerisinde çalışırız,Yapılan her işi dayanışma ve birbirimize bağlılık içerisinde uygularız,Sürekli gelişimi ve iyileştirmeyi hedefleyip sanatı topluma aktarırız. Kapılarımız herkese açıktır’’ diyerek anlatan Bursa Kültür Sanat Ve Turizm Vakfı’na bir Bursalı olarak Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik nezdinde en içten tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum.

Etkinliğin Güvenliğini sağlayan ve içeriye kabuklu yemiş ile güzellikler katili çekirdeği sokmayarak etkinliğin kalitesini aşağı çekilmesine izin vermeyen güvenlik ekibi de ayrı bir teşekkürü hak ediyor.

Ancak; böylesi bir etkinlikte bu etkinliği yapabilmemizin yolunu açan, çağdaş Türkiye’yi kuran Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ilk gece ülke tanıtımlarında perdeye aktarılan iki saliselik görüntüsünün dışında bir posterinin bile olmaması bu etkinliğe ne kadar yakışmış bilemedim.

Atlanmış olduğunu düşünmek istediğim bu eksiklikte giderilirse organizasyona gençlerin deyimiyle on numara beş yıldız vermeyen kalemin mürekkebi kurusun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.