Hava Durumu

‘Altın Karagöz’ bu yıl Kazakistan’ın

Dünyanın farklı kültürlerini Bursa’da buluşturan ‘31. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nda, büyük ödül olan ‘Altın Karagöz’ bu yıl Kazakistan’a gitti. Yarışmanın finalinde başarılı sahne performansıyla dereceye girerek 2. olan Moldova ekibi ‘Gümüş Karagöz’ün, 3.’lüğe hak kazanan Gürcistan ekibi ise ‘Bronz Karagöz’ ödülünün sahibi oldu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından ‘56. Uluslararası Bursa Festivali’ kapsamında düzenlenen ’31. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’, görkemli bir final gecesine sahne oldu.
Dünyanın 21 ülkesinden gelen dansçılar, Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda hep birlikte sahneye çıkarak birlik ve beraberlik tablosu oluşturdu. Final gecesinde Azerbaycan, Şili, Kosova, Karadağ, Gürcistan, Belarus, Arjantin, Arnavutluk, Makedonya, Kırgızistan, Filipinler, Çin, Bosna Hersek, KKTC, Moldova, Kazakistan, Başkurtistan, Hindistan, Romanya, Tataristan ve Bulgaristan’dan gelen halk dansları ekipleri, son kez sahneye çıkarak 5’er dakikalık gösterilerini sergiledi.

Oluşturulma Tarihi: 13 Temmuz 2017, Perşembe 14:33
Güncellenme Tarihi: 13 Temmuz 2017, Perşembe 14:33
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.