Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ALONJ

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.05.2020 00:00

Öyle görünüyor ki, Korono virüsle yaptığımız savaşı tıbben olmasa bile siyaseten kazanmış durumdayız.

Bir Haziran 2020 den itibaren büyük ölçü de normallerimize dönüyoruz.

Gerçi bizim normallerimiz  diğer ülkelere oranla ciddi farklılıklar gösterse de en azından şu illet virüsün Demoklesin Kılıcı gibi tepemizde salladığını gerçeğini yok sayabileceğiz.

Yani salgına hiç yüz vermeyecek, yok sayacak ve böylece onu  derin bir yalnızlık duygusu içerisine itip moralman da çökerteceğiz.

Maske,sosyal mesafe ve hijyen kuralların da virüsün yayılmasının önünde ki en önemli engel olduğuna kendimizi inandırıp gerisini Allah’a bırakacağız.

Eminim ki bir süre sonra altmış beş yaş ve üstü ile on sekiz yaş ve altını da ‘’Bunlara artık bir şey bir şey olmaz açın kapıları’’diyerek azad edeceğiz.

Belki de yine bir süre sonra salgının ülkemizde ki seyrini gösteren istatistik tablolarını da yayınlamaktan vazgeçip göz görmeyince gönül katlanır ata sözüne ithafta bulunup yeni normalimize devam edeceğiz.

Bu yeni normal lafı da pek bir enteresan.

Eskinin anormalliklerinin üzerine kaçak kat çıkılmış gibi.

Önlemlerin olabildiğince sıkı alındığı dönemlerde bile insanları evlerinde tutmada ki zorlukları nice örnekleri ile yaşamışken ‘’Hadi bakalım sizi tutan yok’’ denildiğinde  bu serbestinin nelere mal olacağını da her zaman ki gibi deneme yanılma yolu ile öğreneceğiz.

Zaten biz milletçe bu yöntemi  pek bir severiz. Her ne kadar denemelerin sonucunda ki yanılmaları da görmezden gelip yanlışta ısrar etmek gibi bir huyumuz olsa da yöntem yöntemdir.

Yaşanılan gelişmelerden gayet net anlaşılıyor ki,salgınla sallanan ülkelerin de bir sallanmalık canları varmış.

Topu topu o da pek çok ülkede çok daha kısa olmak üzere beş aylık bir süreçte hepsi kroşeden korunmak için gardını alıp aparkatı hesaba katmayan boksör gibi abondole oldular.

Gariptir ki yediği yumruktan sonra yıldızları sayanlar da en çok o müthiş gelişmiş ülkeler.

Başta süper güç(!)ABD olmak üzere ki o zaten yıldızlara her daim aşina, bazılarının ise işi henüz bitmedi hala sayıyorlar.

Her ama her şeyin paraya endeksli olduğu bir hayat tarzın da sağlığı önceleyerek onu ikinci plana atmak mümkün olmayacaktı, olmadı da.

Ama bir Hazirandan itibaren her şey kaldığı yerden yeniden devam edecek diye düşünenlerin yanılma olasılıkları çok fazla.

elbette diğer ülkeler içinde aynı da özellikle bizim için ayracı koyduğumuz sayfayı izleyen sayfa da metin birden bire değişip hikaye mutlu sona bağlanamayacak.

Aradan geçen üç ay eski normalimizin sayfalarına ekonomiden siyasete öyle alonj*  lar yaptı ki önümüzde ki iki yıl okusak yine de bitmez.

Dünyanın bundan önce bilinen salgınlarının ne kadar sürdüğünü merak edip baktım;

Yüz yıllar boyunca Aids, Influenza,İspanya-Asya-Domuz Gribi,Kolera,Kara Ölüm,Justinian Vebası, Antonine Vebası gibi adlarla anılan onlarca virüs salgını gerçekleşmiş  ve bu salgınlar milyonlarca cana mal olarak evrim geçire geçire uzun süreli dönemler halinde insanlık ile birlikte yaşamaya başlamışlar.

Halada ille de mutasyon geçirip herkesin başına bela olacağım diye yemin etmiş virüslerin de insanlığın gündeminde olduğu bilinen bir gerçek.Son sahne alanı da covid-19 oldu.

Demem o ki bu virüsgiller bir kere geldiler mi beleşçi misafir gibi ertesi sabah ki kahvaltıyı da  garantiye almak için yatıya kalma konusunda son derece ısrarcı oluyorlar.

Kahvaltılarında da tercihleri insan bedeni.Tabi hayvan bedenini tercih edenler yok değil aralarında.

Bu işle uğraşan ilgili ve yetkililer elbette süreci gerektiği gibi  iyi takip edip durumu çok daha net görüyorlardır.

Ondan bir şüphem olmamakla birlikte gönülden dilerim ki ,önlemlerin iplerini gevşetip kendiliğinde çözülüverecek hale getirmek için gereğinden önce davranılmamıştır.

Ve yine dilerim ki,bu sefer evde ki hesap çarşıya uyar da,önlemler de geri dönmek zorunda kalınmaz.

Ülkemizin ve bizim bir deneme yanılma yöntemini daha kaldıracak gücümüz kalmadı zira.

Hele alonj okuyacak hiç.

*Alonj: Sayfa da yer kalmadığı zaman onu uzatmak için sayfaya yapıştırılan kağıt parçası. Genel de Kambiyo senetlerinin arkalarına ciro yeri kazandırma amaçlı olsa yazı da da  pek fena durmadı hani.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.