Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Allah’tan ümit kesilmez!

Yazının Giriş Tarihi: 21.06.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.06.2020 00:00

Pandemi nedeniyle lige verilen zorunlu mola öncesi oynadığı 6 maçtan sadece birinden 3 puan çıkarabilen Bursaspor’un Ankara’daki dünkü galadan nasıl bir sonuçla ayrılacağını kestirmek doğrusu çok zordu…

96 günlük arada yeteri kadar çalışabildiler mi? Bekledikleri verimlilik düzeyine çıkabildiler mi? Skor tabelasına bakınca görüyorsunuz ki olmamış!    

Fiziksel olarak belirgin bir düşüş beklemiyordum oyunculardan doğrusu, yanılmadım da... Çünkü öncesinde de güç/hız verileri pek parlak değildi!

Geriye kalan, kimin ya da kimlerin ‘acemilik’ ile ‘bireysel hatalar’ yapacağıydı?

Bursaspor ilk 11’inde Seleznyov’u göremeyince doğrusu şaşırmadım değil!

Öyle ya günlerdir yazılı ve sosyal medyada ‘patlayacak/coşaçak/çakacak’ haberleri ile istim üstünde/formunun zirvesinde olduğu söylenen Ukraynalı’yı, İbrahim Üzülmez’in ‘yedek kuvvet’ olarak yanında tutup ‘ihtiyaç halinde’ sahaya atacağını düşündük.

Hücum eder gibi görünen Timsah, ‘kapan/bekle/fırla’ oynayan Keçörengücü’yü kontrolü altında tutar bir görüntü veriyordu ilk yarıda…

Nitekim iki takımın kalesinde de ‘ah bu da kaçar mı’ dedirtecek bir pozisyon yaşanmadan, ofsayt dahi olmadan, topla oynama yüzdesi 58-42 ev sahibinden yana bir oranla ile devre bitti.

İkinci yarının ilk çeyreğinde de görüldü ki, başkentte ki maç yeni kurallarla oynanıyordu ama Yeşil Beyazlı bazı oyuncular eski futbollarını (!) sürdürmeye devam ediyordu.

Özellikle Kubilay Kanatsızkuş ile transfer gündeminde manşetleri süsleyen Burak Kapacak varlığıyla yokluğu belli olmayan isimler sıralamasında başı çekiyordu.

İbrahim Hoca baktı ki ‘böyle olmayacak’; her ikisinin boynuna kement atıp kenara aldı, Serdar Özkan ile Seleznyov’u sahaya saldı.

Başkent temsilcisinin kanatlardaki sprinterleri Dialiba- Mendy ikilisini kollamakla görevli kenar bekler Kerem Can ileTayfur Bingöl arkalarına hem adamlarını hem de topu kaçırınca oluşan her tehlikeye Sedat Dursun yetişti. Timsah’ın genç stoperi dün Ankara Aktepe stadında ‘kamu açıklarını kapama uzmanı’ gibiydi.

Her deliğe yama oldu ama yenilgiye çare olamadı…

Son çeyrekte 5 oyuncu değişikliği kontenjanını kullanan İbrahim Üzülmez, 82’de gelen Kone’nin golüyle inanıyorum ki, yüreği Yeşil Beyaz sevdasıyla çarpan herkes gibi çok üzüldü…

Ne var ki ne kadar üzülse de dövünse de boş!

Bir takımın 90 dakika boyunca attığı 11 şuttan sadece ikisi kaleyi buluyorsa, oyun süresince tek bir oyuncusu bile ofsayta düşmüyorsa ve de son galibiyetini fi tarihinde (şubat) kazanmış bir rakibe kaybediyorsa o takımın hocası şapkasını önüne koyup düşünmeli…

Keçiörengücü maçından bir puan çıkarması halinde bile Bursaspor hedeften sapıp yoğun bakıma girecekti ama dünkü alınan yenilgiyle bana göre ‘Entübe’ oldu!

Allahtan ümit kesilmez…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.