Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alkışlar Oktay başkana!..

Yazının Giriş Tarihi: 18.06.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.06.2019 00:02

Pazar sabahı enteresan bir olay yaşadık. Ailece hala şaşkınız gerçekten. Kahvaltı sonrasında balkonda otururken kanat çırparak gelen bir karartı gördüm. Sonrasında o karartının balkona konduğuna şahit oldum. Daha doğrusu hep beraber şahit olduk. Dedim ya ailecek hala şaşkınız diye. Karga yavrusunun yolu bizim balkona düştü. Sevimli tanrı misafiriyle nasıl temas kuracağımızı başta bilemedik. Her gün karga yavrusuyla karşılaşmıyoruz elbette. Başta uzun tırnakları ve sivri gagasıyla bize tepki gösterdi. Aslında amacı kendini korumaktı. Ne de olsa bir yavruydu ve savunmasızdı.

İlk şaşkınlığımızın ardından ne yapabileceğimizi düşünmeye başladık. Su ve yiyecek bir şeyler getirdik. Sırasıyla önüne koyduk. Hiçbirine gaga sürmedi. Acaba ne yerdi ki? Annem ekmek içi getirdiğinde ise sorumuza cevap da bulmuştuk. Biraz rahatladım açıkçası. En azından açlıktan ölmeyecekti. Suyunu da içirdikten sonra nasıl muhafaza edeceğimize karar verdik. Bir ayakkabı kutusundan yuva yaptık. Çatıdaki masanın üzerine konuşlandırdık. Aklımdan geçen belki annesi gelir de beraber uçup giderlerdi. Ama imkansızdı. Ara ara baktığımda hep farklı yerde buluyordum. Uçmayı deniyor muhtemelen ama uzun uçamıyordu. Bizim balkona da böyle gelmemiş miydi?  Yanına gittiğimde hemen koluma geldi. Tırnakları o kadar uzundu ki biraz canım yanmadı değil.

Ama ona “KARA” adını takan ailemizin en küçük fertleri olan Yağız ve Bade ayrı bir sevgi besliyordu. Öyle ki Kara gitmemeliydi ve biz ona bakıp büyütmeliydik. Kargaların evcil olmadıklarını evde beslenemeyeceklerini anlatsam da anlamak istemediler. Aklımdan çözüm önerileri sunuyorken birden aklıma Yıldırım Belediyesi’nin yeni Başkanı Oktay Yılmaz geldi. Bu anlattıklarım bu arda 3-4 saatlik bir süre içerisinde gerçekleşiyor. Yavru karga bana iyice alıştı. Bir an kendimi karganın annesi sanmadım değil. Bir ara kucağımda uyuya bile kaldı. O derece yani. Neyse başkan Yılmaz’a durumu anlattığımda beni hemen Yıldırım Belediyesi’nin Veteriner Hizmetleri Müdürü aradı. Durumu ona da aktardım ve ekipleri yönlendireceğini ifade etti ve “Biz onu şırıngayla besleriz endişe etmeyin” dedi. Aradan beş dakika geçmedi ekipten bir arkadaş daha aradı ve 15 dakika sonra adreste olacağını söyledi. Gerçekten çok mutlu olmuştum. Ben mutlu olmasına olmuştum da Yağız’ın morali epey bozulmuştu Karadan asla ayrılmak istemiyordu. Ona aitti. Sakinleştirip ikna edene kadar ekipte eve ulaşmıştı. Karayı kucağımda aşağıya indirdim ve Yıldırım Belediyesi’nde çalışan arkadaşa teslim ettim. Ve en iyi şekilde bakılacağına inandığım yeni adresine doğru yola çıktı.

Bir yavru karga demeden hemen ekibini harekete geçiren sayın Oktay Yılmaz’a gerçekten teşekkür ediyorum. Oktay başkanı iyi bir hayvansever olduğu için de alkışlıyorum. Kara yeni yuvasında emin ellerde. Yıldırım Belediyesi’nin Veteriner Hizmetleri Müdürü’ne ve Kara’yı teslim alan arkadaşa da teşekkür etmeden olmaz, iyi ki varsınız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.