Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alinur Aktaş’ın uzmanlık devri

Yazının Giriş Tarihi: 03.04.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.04.2019 00:02

Siyasetin dönemeçli ve dikenli yolları ile çamur çapak altında gerçekleştirilen bir mahalli seçimleri Bursa açısından geride bıraktık. Ülke genelinde her ne kadar seçim ve sandık sonuçlarına itirazlar var ise de Bursa’da lokal bazda, muhtarlıklar arasındaki itirazlardan başka kayda değer bir gelişme yok.

Neticede; Cumhur İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandı. İlçelerdeki seçim sonuçlarına itirazların ardından gerekli mazbatalar düzenlenip, yeni seçilen belediye başkanları ile belediye meclis üyelerine teslim edilecek ve yeni yöneticiler iş başı yapacaklar.

Bursa’da beklenen sonuç çıktı.

Fakat, bu neticeye ulaşmak gerçekten çok zor oldu. Çünkü, seçim öncesinde yapılan 8 ayrı anketten 6 tanesinde Cumhur İttifakının oyu bu kadar az değildi. Anketler yüzde 57 ile 60 oranlarında oy toplanacağını yazıyordu. İki ankette ise Millet ittifakının yüzde 49 ile 50 arasında oy toplayacağı konuşuluyordu.

Cumhur ittifakı adına Bursa’da hayal kırıklığı yaşanılan ilçeler, Karacabey, Gemlik, Nilüfer, Mustafakemalpaşa, Mudanya ve Osmangazi oldu. Bu ilçelerdeki seçimlerle ilgili analizleri, önümüzdeki günlerde seçim sonuçları açıklandıktan sonra, eski alınan oylarla yeni toplanılan oyları karşılaştırıp sizlerle paylaşacağım. Cumhur ittifakı her ne olduysa bu ilçelerde hatırı sayılır oranda oy kaybetmiş.

Bir başka oy toplama mekanizması ise AK Parti’ye karşı muhalefetin birlik içinde olması. Bu durumu, Karacabey’de kullanılan Büyükşehir oylarında, Yenişehir’de kullanılan Büyükşehir oylarında anlamak mümkün.

Sonuçlara göre, Alinur Aktaş, 2024 Mart ayına kadar Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevine devam edecek. Seçmen böyle bir görev verdi. Daha doğrusu, “Alinur Başkan, sen görevine devam et” dedi.

Peki, Alinur Aktaş, yeni dönemde işe nasıl başlayacak?

Öncelikli projeleri ve yatırımları neler olacak?

Seçimlerin hemen sonrasında vatandaşların bekledikleri hizmetler neler?

Başkanın seçim akşamı verdiği bilgilere göre ulaşımla ilgili projeler hız kesmeden devam edecek. İstanbul Yolundaki tramvay en kısa zamanda tamamlanıp hizmete sunulacak. Hızlı trenle beraber, Hafif Raylı sistemin Geçit Hızlı Tren GAR’ına kadar uzatılması gerçekleşecek.

Toplu taşıma ve otobüs güzergahlarında, özellikle yeni yerleşim bölgelerindeki ulaşım sıkıntılarının giderilmesi adına düzenleme yapılacak. Vatandaşların çok kalabalık olarak halk otobüslerindeki yolculuk etmeleriyle ilgili sefer sayıları sıklaştırıp, mümkün olduğu kadar kalabalık seyahat edilen hatlarda düzenleme yapılıp vatandaşların şikayetleri en aza indirilecek. Büyükşehir Belediyesi olarak zaten devam eden hizmet ve çalışmalar var. Bu çalışmaların tamamlanmasına hız verilecek.

Halkımızın en fazla muzdarip olduğu konuların başında gelen kentsel dönüşümle ilgili sıkıntıların aşılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Bursa’ya özel planlama çalışması yapılacak.

Ulaşımla ilgili hizmetlerin en kısa zamanda tamamlanmasını bizlerde dört gözle bekliyoruz.

Yeni dönemle ilgili en önemli çalışmalardan bir tanesi ise sosyal projeler ve kültürel çalışmalarla ilgili olacak. Çünkü, muhalefetin en fazla gündeme geldiği konu bu. Halkımız, kültür-sanat çalışmaları konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin sadece konserlerle yetindiğini, halka yönelik, mahallelere yönelik çalışmaların ise hiç yapılmadığını söyleyip şikayetlerde bulunuyor.

Öncelikle, seçimlerde başarı gösterip kazanan, belediye başkanı seçilen, belediye meclis üyesi seçilen ve Bursa’ya hizmet için görev başı yapacak olanları kutluyorum. Bu dönemde, kişiye özel imar rantlarının olmayacağını ümit ediyorum.

Alinur Aktaş, 3 dönem İnegöl ilçesinde Belediye başkanlığı yaptı. Bu seçim döneminde de Büyükorhan ilçesinden sonra en fazla destek İnegöl’den aldı. Bursa adına sevindirici bir gelişme.

Belediye Başkanlığı konusunda söylenenlere göre, ilk dönem çıraklık, ikinci dönem kalfalık, üçüncü dönem ustalık, dördüncü dönem ise uzmanlık devri olarak kabul ediliyor. Alinur Aktaş şu anda uzmanlık dönemine başladı. Bu dönem, hizmet ve insan odaklı çalışmalar konusunda artık söz söylenmemesi gereken bir dönemdir.

Seçim akşamı AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ın da ifade ettiği gibi, “Bursa halkı bizlere sandıklarda gereken mesajları verdi. Şimdi, belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz, parti teşkilatlarımız ve mahalle temsilcilerimizin yanı sıra, mahallelerdeki halkımızın da katılımlarıyla yapılacak olan hizmet toplantılarıyla çalışmalarımızı aynen devam ettireceğiz. Bursa halkına, bizlere olan güven ve destekleri için partim ve belediye başkanlarım adına çok teşekkür ediyorum. Gönül köprüsü aynen devam edecek” sözleri, Bursa’daki belediye yönetimlerinde artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının işareti olarak kabul ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.