Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alinur Aktaş’ın ustalık dönemi…

Yazının Giriş Tarihi: 18.04.2016 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.04.2016 00:05

 

İnegöl, ata ve dede toprağı, daha ne söyleyeyim ki…

Benim için önemi anlatmakla bitmeyecek olan İnegöl aynı zamanda ekonomimize de çok ciddi katkılar sağlayan bir merkez.

Nüfusu bakımında pek çok il merkezinden daha büyük olan İnegöl, kendisine özgü değerlerinin yanı sıra, üretimden ihracata kadar her anamda rüştünü ispat etmiş durumda.

Geçtiğimiz Cuma günü 3 dönemdir İnegöl Belediye Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Alinur Aktaş’ın konuğu olduk, basın toplantısıyla 12 yıllık çalışmalarını anlattı.

Aslında İnegöl’ün belediye başkanları açısından şanslı olduğunu belirtmeliyim. 1984’den buyana görev yapmış olan ve yakından tanıdığım Muhittin Tanoğlu, Cemal Arık ve daha sonra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olan rahmetli Hikmet Şahin’i hep takip ettim, onlar da İnegöl için önemli çalışmalar gerçekleştirdiler. Ve son 12 yılda Alinur Aktaş İnegöl’e imzasını atmış, bunu verilerle bir kez daha gördüm.

“Antalya’nın Alanya’sı, Balıkesir’in Bandırma’sı, Muğla’nın Fethiye’si varsa, Bursa’nın da İnegöl’ü var” diyen Aktaş, hizmet aşkıyla çıktıkları uzun yürüyüşte, 12 yılı geride bıraktıklarını, 12 yıl boyunca vaat, gerilim, bahane, mazeret değil, bütün İnegöl halkına ulaşan ve İnegöl’ün her metrekaresini kapsayan somut hizmetler, gözle görülür eserler, milletin derdine çare olacak çözümler ürettiklerini söylüyor. Ardından da, “Gerek ulusal gerekse uluslararası platformda ‘Yeni bir şehir doğuyor’ diyerek örnek şehir, marka kent İnegöl hedefimize emin ve hızlı adımlarla ilerliyoruz” sözlerini ekliyor.

Alinur Başkan 2004’de başlayıp günümüze kadar devam eden görev dönemi ile ilgili bilgiler paylaşırken, geride kalan 12 yılda İnegöl nüfusunun yüzde 37, mobilya ihracatının yüzde 1750 ve vergi gelirlerinin yüzde 6300 oranında artığını, yıllık 1 milyar dolarlık ihracat hacmini yakalayan İnegöl’ün dış ticarette sürekli olarak fazla verdiğini de eklemeyi ihmal etmedi. Ayrıca, Belediye’nin İnegöl’e kazandırdığı otoparklardan kültür merkezlerine, spor tesisi sayısından etkinliklere ve altyapı hizmetlerine ilişkin karşılaştırmaları yaptı.

Şunu söylemeliyim, artık kabuğuna sığamayan İnegöl gördüm ki altın çağını yaşıyor.

Ustalık döneminde 2 yılı geride bırakan ve gelecekte verilecek her görevi başarıyla yapabileceğini kanıtlamış olan Alinur Aktaş, İnegöl Belediye Başkanlığı görevinde “önümüzde 3 altın yıl daha var” diyor.

Önümüzdeki dönemde de önemli işler yapacağına inandığımız ve bir İnegöllü olarak bundan kıvandığımız Alinur Aktaş’a ve ekibine başarılarının devamını diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.