Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alinur Aktaş’ın Bursa’ya vaatleri

Yazının Giriş Tarihi: 05.03.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.03.2019 00:01

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı büyükşehir adayı Alinur Aktaş Merinos AKKM’de gerçekleştirdiği tanıtım toplantısında 31 Mart sonrası Bursa’ya yapacakları hizmetleri tek tek sunumlarla anlattı.

‘Bursa’ya Vaadimiz Var’ başlığı altında ulaşımdan turizme, kentleşme ve çevreden kültür sanat ve spora kadar her alanda yeni dönemde hayata geçirecekleri projeleri tanıttı.

Görsel bir şölen şeklinde hazırlanan toplantıda konuşan Başkan Alinur Aktaş, sözlerine bugüne kadar Bursa için hizmet üreten herkese teşekkür ederek başladı.

Bursa milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları, muhtarlar, Cumhur ittifakı çatısı altında birleşen AK Parti ve MHP il başkan ve yöneticileri, AK Parti geçmiş dönem milletvekilleri, akademik ve meslek odaları, esnaf odaları ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile çok sayıda işadamı ve partililer katıldı.

Bursa’nın 2035 yılını hedef alan ulaşım master planına geniş yer verdi

Daha rahat, daha konforlu, daha hızlı, ulaşım için Terminal – Kent Meydanı raylı sistem ile yer altından Osmangazi İstasyonuna bağlanacağını…

Bursaray’ın Görükle’ye uzanacağı…

Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla raylı sistemin Yüksek Hızlı Trenle birleştirileceğini…

Özlüce’nin otobana direk bağlanacağını…

Bursa’ya 59 yeni akıllı kavşağın daha yapılacağını…

Acemler Kavşağı’na direksiyonel kavşak uygulamasıyla kalıcı çözüm sağlanacağı…

Gürsu’dan Çalıya yeni metro hattının olacağını…

Millet Mahallesi, Beşyol Kavşağı, Bisiklet Yolları, 37 park et devam et istasyonu, Balıkdere’ye yeni köprü de ulaşım projelerinin içinde yer alıyor.

Her sunuma giriş olarak ‘Bursa’ya Vaadimiz Var’ın diğer önemli konusu ‘Kentleşme ve Çevre’

‘Yeniden yeşil Bursa’ hedefi ile bu konudaki sözlerine başlayan Aktaş,

“40 dönümlük Atatürk Stadyumu’nun yanında Ürünlü’de 70 futbol sahası büyüklüğündeki 500 dönüm alanın da millet bahçesi olarak Bursa’ya kazandırılacağını açıkladı. Başkan Aktaş, Terminalin arkasına yapılacak 86 dönümlük Çeltik Tematik Çiçek ve Su Parkı, 200 dönümlük Gökdere Çocuk Aktivite Köyü ve Trafik Eğitim Merkezi, 225 dönümlük Vakıfköy Kent parkı ve 93 dönümlük Demirtaş Barajı Eğlence Parkı ve Mesire alanı ile Bursa’nın yeniden yeşille bulaşacağını, Hamitler Katı Atık Depolama sahasının botanik parka dönüştürüleceğini, hurdacıların da şehir dışına taşınacağını” açıkladı.

Başkan Aktaş, “Mudanya şehir stadının olduğu alana uygulanacak altı otopark üstü yaşam alanı projesinin 33 farklı mahallede hayata geçirileceğine de” değindi.

Türkiye’nin 2023 hedefinde 50 milyar dolar olan turizm pastasının 70 milyar dolar olarak revize edildiğini hatırlatan Başkan Aktaş, sahip olduğu tarihi kültürel ve doğal değerlerle Bursa’nın bu pastadan ciddi bir pay alabileceğinin de altını çizdi.

Bursa’nın bu turizm pasatasından faydalanması için ciddi fuarlarda boy gösterdiğini…

17 ilçenin ayrı ayrı değeri olduğunu ve hepsini hesaba katmak zorunda olduğunu…

Mudanya Güzelyalı ve Kumyaka marinaları oluşturacağını…

Mudanya’nın saklı cenneti Tirilye’yi tekrar ayağa kaldırılması gerektiğini…

Gölyazı’nın ciddi bir turizm markası olduğunu ve bunu daha da geliştireceklerini…

Dağyenice’yi yakın zamanda yatırımcısıyla buluşturacaklarını ve

500 dönümlük alanı ile günübirlik karavancıların misafir olacağı, doğayla uyumlu alanlarıyla Bursa’nın vazgeçilmezleri arasına gireceği…

Yine dağ bölgesinde ‘ekoturizm’le ilgili önemli yatırımları olacağının…

Nüfusu 50 binin altında olan İznik Orhaneli, Harmancık, Büyükorhan ve Keles ilçelerinin sakin şehir olacağını…

Bu bölgelerde bir farkındalık oluşturup, insanları buraya çekeceklerini…

 İznik’in UNESCO Dünya Mirası Aday Listesinde ve çok önemli bir değer olduğunu,  gerçek listeye alınması için çalışacaklarını…

Bursa’nın vazgeçilmezi Uludağ’ın 4 mevsim cazibe merkezi olması için orada günübirlik tesislerle ilgili projelerini tamamladıklarını ve bakanlığa teslim ettiklerini,  otoparkı, kafeteryası, camisi, eğlence merkezi ve restoranına kadar her türlü hizmeti vatandaşların burada alabileceğinin altını çizdi.

Tanıtımda ele alınan diğer konular Kültür, sanat ve sporda değerlerine sahip bir Bursa hedefi için;

Açık hava tiyatrosunun yenileceğini, İpekyolu film festivalinin yaklaşık 10 yıl aradan sonra yeniden başlatılacağını, uyumayan kütüphane uygulaması ve E-spor merkezlerinin kurulmasıyla kültür şehri Bursa’nın hedeflediği değerlere ulaşacağını…

Yerel ekonomik model ile zenginleşen ve zenginliğini Bursa’ya ve Bursalılarla paylaşacağı vaadini de veren Aktaş’ın ‘BURSA İÇİN CANLA BAŞLA’ sloganı vatandaşların ne cevap vereceği ise 31 Mart akşamı belli olacak.

Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir adayı mevcut Başkan Alinur Aktaş’ın Bursa’ya vaatleri bunlar…

Son söz seçmende!

Bursa için hayırlı olsun şimdiden…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.